Antena 3 CNN Economic Companii Ferrero abandonează achiziţia Cadbury in favoarea Kraft Foods

Ferrero abandonează achiziţia Cadbury in favoarea Kraft Foods

Ferrero abandonează achiziţia Cadbury in favoarea Kraft Foods
Sursa foto: ferrero
13 Ian 2010   •   11:51

Grupul italian Ferrero a decis să nu lanseze o ofertă pentru achiziţia Cadbury, consolidând astfel poziţia Kraft Foods, care vrea să cumpere compania britanică printr-o tranzacţie de 10,5 miliarde lire sterline (17 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Surse apropiate discuţiilor au transmis, pentru agenţia internaţională de presă, că Ferrero nu va lansa o ofertă.

O altă sursă apropiată Ferrero a declarat că grupul italian a încheiat discuţiile cu producătorul american de ciocolată Hershey, care, potrivit presei internaţionale, ar fi urmat să fie partenerul Ferrero într-o eventuală ofertă pentru Cadbury.

Hershey a încercat în ultimele luni să înainteze o ofertă sustenabilă pentru achiziţia Cadbury, dar decizia Ferrero pune semne de întrebare legate de capacitatea grupului american de a concura cu Kraft Foods în acestă chestiune.

Săptămâna trecută, gigantul elveţian Nestle s-a autoexclus din cursa pentru Cadbury, arătând că nu este interesat de achiziţionarea companiei britanice.

Cadbury a făcut marţi un ultim efort de respingere a ofertei ostile înaintate de Kraft, anunţând vânzări şi profit peste aşteptări pentru 2009, majorarea dividendelor cu 10%, dar grupul american are şanse mari să reuşească achiziţia dacă majorează oferta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close