Antena 3 CNN Economic Companii Ferrovial a preluat operatorul aeroportuar britanic BAA, în schimbul a 10 miliarde lire sterline

Ferrovial a preluat operatorul aeroportuar britanic BAA, în schimbul a 10 miliarde lire sterline

Ferrovial a preluat operatorul aeroportuar britanic BAA, în schimbul a 10 miliarde lire sterline
Sursa foto: ferrovial
19 Mar 2009   •   13:26

Comisia britanică pentru Competiţie a publicat, joi, decizia finală în legătură cu această achiziţie, anunţând grupul spaniol că trebuie să vândă aeroportul Stansted din Londra, urmat de unităţile deţinute în Edinburgh sau Glasgow, la alegere.

Vânzările acestor aeroporturi vor putea fi realizate numai după finalizarea licitaţiei pentru aerogara Gatwick (Londra), scoasă pe piaţă anul trecut.

Directorul general al BAA, Colin Matthews, a declarat pentru Reuters că Ferrovial va analiza decizia în următoarele două luni. În cazul în care se ajunge la concluzia că vânzarea aeroporturilor ar fi "impractică", în actualul context economic mondial, Ferrovial va contesta hotărârea autorităţilor.

Matthews e de părere că studiul Comisiei pentru Competiţie, pe care se bazează decizia, este "imperfect", pentru Heathrow, cel mai mare aeroport londonez, controlat tot de BAA, concurează cu aeropoturi din alte state, nu cu Gatwick sau Stansted.

BAA, companie monopol formată în urmă cu 45 de ani în Marea Britanie, controlează cele mai aglomerate aeroporturi din ţară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close