Antena 3 CNN Economic Companii Fondatorul IKEA renunţă la conducerea companiei. Vezi cine îi calcă pe urme

Fondatorul IKEA renunţă la conducerea companiei. Vezi cine îi calcă pe urme

Fondatorul IKEA renunţă la conducerea companiei. Vezi cine îi calcă pe urme
Sursa foto: Foto: luxedb.com
de N.B.    |    17 Sep 2012   •   13:47

Fondatorul IKEA, suedezul Ingvar Kamprad, în vârstă de 86 de ani, a confirmat că se retrage de la conducerea gigantului din industria mobilei, lăsând compania pe mâna celor trei fii ai săi, informează The Local.

Decizia a fost anunţată prin intermediul newsletter-ului intern. Un purtător de cuvânt al companiei a explicat că transferul de putere nu va însemna o schimbare foarte mare în politica IKEA.

Bătrânul Kamprad a decis să predea ştafeta odată cu împlinirea a 86 de ani. Fii său, Jonas, Mathias şi Peter vor prelua fiecare unul dintre cele trei grupuri ale companiei.

Cei trei au avut doar un parcurs discret în interiorul companiei şi s-au ţinut departe de mass media sau apariţiile publice în numele IKEA. Speculaţiile privind preluare companiei de către fii lui Kamprad au apărut în momentul în care aceştia au pozat împreună pentru o revistă din domeniul economic şi un purtător de cuvânt a detaliat repsonsabilităţile lor individuale în afacerea tatălui lor.

Peter, care împlineşte 48 de ani, a fost descris ca "economistul" care a preluat controlul conglomeratului Ikano, o companie înfiinţată în Luxemburg ce se ocupă cu managementul finanţelor, proprietăţilor şi capitalului familiei.

Jonas, în vârsta de 46 de ani, este "designerul creativ" care se află la preşedinţia Ingka Holding, iar Mathias, 43, este "omul de afaceri şi responsabil cu iniţiativa", care se ocupă de Inter Ikea Holding, care deţine conceptul şi marca IKEA.

Ingvar Kamprad a fondat IKEA în 1943, în oraşul său natal Älmhult din sudul Suediei. Revista elveţiană Bilan l-a numit cel mai bogat om din Europa, cu o avere estimată la 37,5 miliarde de dolari.

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close