Antena 3 CNN Economic Companii Ford a raportat profit de un miliard dolari pentru T3

Ford a raportat profit de un miliard dolari pentru T3

Ford a raportat profit de un miliard dolari pentru T3
Sursa foto: camioane ford
03 Noi 2009   •   17:45

Singurul producător auto american care a evitat falimentul a raportat un profit neaşteptat mulţumită programului rabla din SUA. Astfel, Ford Motor a calculat un profit surpriză pentru trimestrul trei.
Constructorul american a câştigat 997 milioane dolari, sau 29 de cenţi pe acţiune, comparativ cu o pierdere de 161 milioane dolari, sau şapte cenţi pe acţiune în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Analiştii estimaseră o pierdere 12 cenţi pe acţiune pentru acest trimestru. Acesta este primul profit operaţional înainte de taxe de la începutul anului 2008.
Societatea a declarat că reducerea costurilor de anul trecut şi o creştere a vânzărilor face Ford să creadă într-un "profit solid " în 2011.
Faţă de anul anterior, costurile structurale au fost reduse cu un miliarde de dolari, jumătate din această îmbunătăţire venind din America de Nord.

Deşi Ford nu a avut nevoie de ajutor federal sau reorganizare de faliment precum rivalii de la General Motors şi Chrysler , a putut obţine concesii din partea sindicatelor ce au dus la o reducere a costurilor cu 300 milioane de dolari. Ford a mai declarat că a plătit circa 200 milioane de dolari mai puţin pentru materiale în acest trimestru.
Acţiunile Ford, au urcat peste 6 procente în timpul tranzacţionării de luni. Compania a raportat venituri torale de 30.9 miliarde dolari în acest trimestru.
La nivel global, Ford a vândut 1,23 milioane de vehicule, cu cinci la sută mai mult faţă de anul trecut.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ford piata auto criza piata auto
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close