Antena 3 CNN Economic Companii Ford face angajari la fabrica din Craiova. Sunt disponibile aproape o mie de locuri de muncă

Ford face angajari la fabrica din Craiova. Sunt disponibile aproape o mie de locuri de muncă

Ford face angajari la fabrica din Craiova. Sunt disponibile aproape o mie de locuri de muncă
Sursa foto: Foto: Ford Romania/Facebook
06 Apr 2017   •   13:02

Ford România va recruta 976 de noi angajaţi pentru producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport la fabrica din Craiova, care va începe în toamna acestui an, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Ford România va angaja 976 de operatori de bază şi calificaţi, actualul număr de angajaţi de la fabrica din Craiova, atât în zona de asamblare a vehiculelor, cât şi în cea de producţie a motoarelor fiind de 2.715 persoane. 

"Ne bucurăm să putem anunţa astăzi că adăugăm aproape o mie de noi locuri de muncă la uzina de producţie de ultimă generaţie pe care o deţinem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajaţi la peste 3.650. Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operaţiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producţia viitorului Ford EcoSport", a declarat preşedintele Ford România, John Oldham, conform comunicatului de presă. 

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajaţi se va derula prin intermediul unei agenţii de recrutare de personal, grupul de lucru fiind coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România. 

"Procesul de selecţie a noilor angajaţi a început în luna aprilie şi se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noştri angajaţi, iar aceştia vor începe un program de formare specific pentru a înţelege sistemul global de producţie Ford, precum şi rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport", a spus directorul Departamentului de resurse umane al Ford România, Marina Babară. 

Din 2008, anul achiziţiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operaţiunile de producţie pe care le deţine în România. La Craiova sunt produse, în acest moment, atât polivalentul Ford B-MAX, cât şi motorul 1.0 EcoBoost, singurul care a reuşit să câştige premiul Motorul Internaţional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi. 

Uzina de asamblare a vehiculelor din Craiova este o parte importantă a zonei de producţie pe care Ford o deţine în Europa, iar investiţia în adaptarea producţiei viitorului Ford EcoSport se ridică până la 200 de milioane de euro, în acest moment, Ford EcoSport fiind produs şi exportat din India. 

Sursa citată mai precizează că trei zone-cheie ale fabricii din Craiova au fost semnificativ îmbunătăţite, iar 220 de roboţi noi vor creşte eficienţa şi calitatea în secţiile de vopsitorie, montaj general şi caroserie. 

Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa - cu excepţia Rusiei -, în timp ce fabrica Ford din Chennai va continua să producă versiunile EcoSport dedicate Indiei şi celorlalte pieţe de export la nivel mondial. 

În 2016, vânzările de SUV-uri Ford au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% şi vor continua pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close