Antena 3 CNN Economic Companii Ford şi Renault cer garanţii statului român, din cauza scăderii drastice a vânzărilor

Ford şi Renault cer garanţii statului român, din cauza scăderii drastice a vânzărilor

Ford şi Renault cer garanţii statului român, din cauza scăderii drastice a vânzărilor
14 Dec 2008   •   14:16

Industria auto se confruntă cu mari probleme din cauza crizei financiare. Ford şi Renault cer garanţii de stat din partea României pentru a putea primi ulterior finanţări de la Banca Europeană. Cele doua companii constructoare de maşini au nevoie de acest sprijin din cauza scăderii drastice a vânzărilor.
Ford şi Renault vor garanţii pentru a putea primi credite din partea Băncii Europeane de Investiţii. Acestea ar urma să fie în valoare de 400 milioane euro, respectiv 100 de milioane de euro, potrivit unor surse guvernamentale.
Din cauza scăderii cererii, atât pe piaţa internă, cât şi în statele în care Dacia exportă, activitatea uzinei de la Mioveni a fost oprită câteva zile în octombrie precum şi în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie.
O altă companie care a apelat la ajutor din partea statului este combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, susţin aceleaşi surse. Compania de stat Oltchim ar putea beneficia, în contextul crizei, de un plan de susţinere elaborat de acţionarul majoritar, AVAS, care include şi contractarea unui credit din partea instituţiei.
Se pare că Oltchim nu-şi mai permite să plătească materia primă, iar comenzile pentru export au scăzut la jumătate. Astfel, în luna noiembrie Oltchim şi-a redus activitatea cu 20%, iar aproximativ 500 de salariaţi au fost disponibilizaţi.
Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close