Antena 3 CNN Economic Companii General Motors disponibilizează 30% dintre angajaţii din SUA, dar deschide o fabrică în China

General Motors disponibilizează 30% dintre angajaţii din SUA, dar deschide o fabrică în China

General Motors disponibilizează 30% dintre angajaţii din SUA, dar deschide o fabrică în China
17 Dec 2008   •   13:35

Constructorul auto american General Motors (GM), care va trimite în şomaj 30% din angajaţii din America de Nord şi Mexic, a inaugurat o uzină în China, unde vor fi produse 150.000 de vehicule pe an, potrivit AFP.
Fabrica este siutată în oraşul Shenyang, din nord-estul Chinei şi a fost construită în parteneriat cu subsidiara chineză a GM cu grupurile Shanghai Automotive Industry şi Shanghai GM. Unitatea va produce automobile Chevrolet Cruze.
"Deschiderea acestei uzine subliniază angajamentul GM de a se extinde în China", a declarat Kevin Wale, preşedintele diviziei locale a GM, citat de AFP.
GM mai deţine o uzină în Shenyang, ce poate produce 50.000 de vehicule pe an, marca Buick GL8 şi Buick FirstLand.
Grupul american a fost principalul vânzător de autovehicule de pe piaţa chineză până în 2007, când Volkswagen a trecut pe prima poziţie.
"Continuăm rularea programului de investiţii în China şi avem o rentabilitate ridicată", a declarat Henry Wong, purtător de cuvânt al General Motors.
În acelaşi timp, constructorul auto anunţa săptămâna trecută că nu va pune deoparte proiectele de dezvoltare din Brazilia, unde va investi peste 1,5 miliarde de dolari.
General Motors are mari probleme de lichiditate, iar veniturile sale au scăzut cu 41% în SUA, în luna noiembrie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close