Antena 3 CNN Economic Companii General Motors recunoaşte că este în pragul falimentului

General Motors recunoaşte că este în pragul falimentului

General Motors recunoaşte că este în pragul falimentului
Sursa foto: general motors
06 Mar 2009   •   09:22

Producătorul auto american General Motors a admis ca există importante "semne de întrebare" legate de supravieţuirea sa şi nu exclude posibilitatea de a se plasa sub protecţia legii falimentului, potrivit unui comunicat trimis autorităţilor de reglementare.

Compania a anunţat că auditorii sai au "dubii serioase" cu privire la abilitatea constructorului auto de a supravieţui falimentului, dacă nu reuşeşte să tempereze pierderile şi nu încetează să cheltuiască bani.

GM a prtecizat că se aştepta la un astfel de avertisment, ce subminează şansele ca grupul să primească un împrumut de 30 miliarde dolari din partea guvernului american pentru restructurare, în afara unui proces de faliment.

"Viitorul nostru depinde de abilitatea de a duce la bun sfîrşit planul de viabilitate. În cazul în care, pentru un motiv sau altul, nu vom reuşi să continuăm activitatea, vom fi nevoiţi să cerem să intrăm în incidenţa legilor care se aplică instituţiilor falimentare, sub legislaţie americană", a anunţat GM .
Acţiunile companiei au căzut cu 15% în tranzacţionările recente, la 1,87 dolari. În plus, în contextul în care compania nu ştie dacă va supravieţui, directorul general al companiei Rick Wagoner este acuzat că a primit anul trecut un pachet salarial de 14,9 milioane de dolari. Din aceştia, 11,9 milioane de dolari au fost în acţiuni ce au ajuns acum la o valoare de numai 682.000 de dolari după ce acţiunile au ajuns sub 2 dolari. Compania sa a pierdut 82 miliarde de dolari în trei ani, se arată în raportul companiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors criza piata auto
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close