Antena 3 CNN Economic Companii General Motors se pregăteşte ?intens? pentru faliment

General Motors se pregăteşte ?intens? pentru faliment

General Motors se pregăteşte ?intens?  pentru faliment
Sursa foto: cadillac general motors
08 Apr 2009   •   12:19

General Motors (GM) se pregăteşte "intens şi serios" pentru o posibilă cerere de declanşare a procedurilor de faliment, a declarat, marţi, o sursă apropiată situaţiei.

Planul de divizare a grupului într-o companie formată din cele mai profitabile unităţi şi o alta care să includă operaţiunile mai puţin rentabile câştigă teren şi este considerat drept cea mai bună soluţie pentru viitor, a afirmat o altă sursă, citată de Reuters.

Directorul general al GM, Fritz Henderson, a arătat că grupul preferă să se restructureze fără să ceară protecţia legii falimentului, dar că va recurge la această ultimă soluţie, dacă va fi nevoie.

Constructorul auto a cerut guvernului împrumuturi de până la 30 de miliarde dolari, însă autorităţile SUA au fost de acord să mai finanţeze operaţiunile grupului pentru 60 de zile, timp în care acesta ar trebui să elaboreze un program de restructurare.

Administraţia preşedintelui SUA, Barack Obama, a respins, la sfârşitul lunii martie, planul propus de GM pentru obţinerea de noi fonduri guvernamentale şi a avertizat că producătorul de automobile ar putea fi forţat să falimenteze pentru reducerea datoriilor.

Acţiunile GM au căzut peste nouă procente, la 2,06 dolari, la sesiunea de tranzacţie de marţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close