Antena 3 CNN Economic Companii General Motors vinde Hummer. Compania a găsit deja un cumpărător

General Motors vinde Hummer. Compania a găsit deja un cumpărător

General Motors vinde Hummer. Compania a găsit deja un cumpărător
Sursa foto: Hummer
02 Iun 2009   •   16:44

General Motors îşi ia la revedere de la Hummer. După ce luni şi-a declarat falimentul, constructorul auto american a anunţat că a găsit un cumpărător pentru brandul Hummer.

Potrivit New York Times, GM nu a dezvălui încă numele cumpărătorului. Suma obţinută în urma acestei tranzacţii nu a fost nici ea făcută publică.

Însă, reprezentanţii GM au ţinut să precizeze că tranzacţia va salva nu mai puţin de 3.000 de locuri de muncă.

?În linii mari, suntem mulţumiţi?, susţine Nick Richards, purtătorul de cuvânt al Hummer. ?Viitorul proprietar îndeplineşte toate criteriile solicitate. Compania are experienţă în acest domeniu şi are o viziune pe termen lung asupra mărcii Hummer?, a explicat Richards.

Luni, General Motors şi-a depus actele pentru declanşarea procedurii de faliment. Administraţia americană susţine că o nouă societate controlată de stat va prelua activele concernului. Grupul urmează să închidă 11 uzine şi să desfiinţeze 24 de mii de locuri de muncă.

Falimentul General Motors vine după câteva tentative eşuate ale grupului auto de a se redresa. Compania a avut la dispoziţie două luni pentru a demonstra că este viabilă, însă planurile de restructurare propuse nu au fost considerate eficiente de administraţia Obama.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors tranzactie
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close