Antena 3 CNN Economic Companii General Motors vinde Hummer unei companii chineze

General Motors vinde Hummer unei companii chineze

General Motors vinde Hummer unei companii chineze
Sursa foto: hummer
03 Iun 2009   •   08:47

General Motors Corp. a semnat un acord pentru vânzarea unităţii de camionete Hummer unei companii industriale chineze, arăta o persoană familiară cu înţelegerea, deşi societatea americană a refuzat să dezvăluie, pentru moment, numele cumpărătorului.
La o zi după ce a depus actele de faliment, GM nu a dezvăluit nici preţul afacerii, mulţumindu-se a arăta că înţelegerea va fi finalizată în septembrie.
O sursă din cadrul companiei arăta că Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company Ltd. din China este cumpărătorul iar presa americană plasează preţul în valoarea 150-250 milioane de dolari.
Ca parte a înţelegerii, unele fabrici GM vor continua să producă brandul Hummer pentru noul proprietar, cel puţin pentru o vreme. Compania a anunţat că fabrica din Shreveport va constui pentru noul proprietar marca Hummers ce puţin până în 2010.
GM mai apreciază că vânzarea va proteja peste 3000 de locuri de muncă.
Vânzarea brandului Hummer către o companie chineză nu va afecta producţia de vehicule militare americane. Humvee-urile militare sunt produse de o altă companie, deţinută de AM General .
GM a cumpărat drepturile pentru brandul Hummer în 1999.
Hummer şi alte vehciule mari au fost o adevărată povară pentru industria auto americană pe fondul creşterii preţurilor la petrol în 20008 şi a crizei economice.
GM a anunţat că în primul trimestru a vândut doar 5.013 maşini Hummer în primul trimestru, în scădere cu 62% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut- cu 13.050 unităţi.
Hummer este primul brand la care renunţă GM. Producătorul american va mai vinde Pontiac, Saturn şi Saab şi va renunţa la peste 2000 din cele 6000 de reprezentanţe americane.
Aceasta ar putea duce la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close