Antena 3 CNN Economic Companii Germania: Viitorul Opel se va decide în această lună

Germania: Viitorul Opel se va decide în această lună

Germania: Viitorul Opel se va decide în această lună
Sursa foto: opel
11 Mai 2009   •   04:16

uvernul german examinează planurile de investire în Opel şi va decide până la sfârşitul lunii dacă va oferi firmei garanţii financiare, a declarat un lider al Partidului Social Democrat.
Producătorul italian Fiat doreşte o fuziune în trei cu Chrysler şi divizia europeană a General Motors, ce include Opel. Principalul său competitor pare a fi producătorul de piese auto austriaco-canadian Magna, care caută o susţinere în Rusia pentru a investi la Opel.
?Guvernul compară cele două concepte pentru a lua o decizie în privinţa miliardelor de euro în garanţii, până la sfârşitul lunii mai?, a precizat Peter Struck, lider parlamentar al SPD, partid care formează coaliţia la putere cu conservatorii Angelei Merkel.
De asemenea, fonduri de investiţii din Abu Dhabi au fost creditate ca fiind interesate de Opel. Cu toate acestea, ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan bin Saeed al-Mansouri, a negat zvonurile după discuţii cu omologul german Karl-Theodor zu Guttenberg. Acesta din urmă a declarat reporterilor că Germania se pregăteşte pentru posibilitatea că firma -mamă a Opel din SUA să intre în faliment încă de la începutul lunii viitoare. El arăta că, în acest caz, Opel ar putea fi preluat de un fond care să asigure interesele creditorilor. În acest sens, Guttenberg a descris aceasta ca o precondiţie pentru ca Germania să acorde garanţii financiare.
Pe de altă parte, premierul rus Vladimir Putin a declarat presei japoneze că Magna a cerut instituţiilor financiare ruseşti şi producătorului GAZ să liciteze pentru o cotă din Opel.
?Acestea sunt chestiuni comerciale. Totul trebuie atent calculat. Guvernul rus urmăreşte atent ce se întâmplă?, declara oficialul rus.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close