Antena 3 CNN Economic Companii GFR: Primul lucru pe care ni-l propunem este eficientizarea CFR Marfă, ca ea să nu mai fie o gaură neagră a economiei româneşti

GFR: Primul lucru pe care ni-l propunem este eficientizarea CFR Marfă, ca ea să nu mai fie o gaură neagră a economiei româneşti

GFR: Primul lucru pe care ni-l propunem este eficientizarea CFR Marfă, ca ea să nu mai fie o gaură neagră a economiei româneşti
de M.T.    |    28 Iun 2013   •   12:34

Primul lucru pe care ni-l propunem este eficientizarea CFR Marfă, ca ea să nu mai fie o gaură neagră a economiei româneşti, a declarat, joi, directorul general al GFR, Sorin Chinde, într-o dezbatere pe teme de logistică şi transport, potrivit Agerpres.

Decizia GFR de a participa la procesul de privatizare a CFR Marfă a fost impusă de faptul că, fără un operator regional puternic, România nu va reuşi să se dezvolte, a arătat Chinde, care consideră că, în România, lucrurile sunt departe de a se întâmpla aşa cum recomandă Uniunea Europeană în domeniul investiţiilor, dar, în opinia lui, „sunt semne că lucrurile merg în direcţia bună".

„Nu putem dezvolta nimic fără o infrastructură şi fără operatori feroviari şi logistici puternici. În aceste condiţii, considerăm că, după perioada de restructurare a CFR Marfă şi de eficientizare - pentru că primul lucru pe care ni-l propunem este eficientizarea acestei companii, ca ea să nu mai fie o gaură neagră a economiei româneşti, aşa cum este numită în prezent -, să putem integra această companie şi, împreună cu GFR, cu companiile noastre din Ungaria şi Bulgaria, împreună cu casele noastre de expediţie pe care le avem în Moldova, Ucraina, Germania, Austria, Muntenegru, Serbia, să fim un jucător puternic în partea aceasta a Europei şi să avem un cuvânt de spus pe piaţa de transporturi, în concurenţa deloc de neglijat pe care o avem din partea celorlalţi operatori feroviari din Vest”, a explicaz directorul general al GFR.

Acesta a mai subliniat faptul că Uniunea Europeană priveşte transportul feroviar ca fiind un mod de transport important şi consideră că GFR are suficiente argumente pentru a deveni un jucător puternic în partea de est a Europei.

„Suntem o prezenţă destul de puternică în economia românească. GFR a plătit în ultimii cinci ani peste 200 de milioane de euro contribuţii la bugetul de stat, achitate toate la zi, şi reunim 9.000 de salariaţi. Am fost desemnaţi recent câştigători ai licitaţiei de privatizare a 51% din acţiunile CFR Marfă. Nu privim CFR Marfă ca pe un trofeu. Este o companie unde se regăsesc alţi 11.000 de salariaţi de care trebuie să avem grijă”, a spus Chinde.

GFR, ca parte a Grupului Granpet, reuneşte trei operatori feroviari în trei ţări (România, Ungaria, Bulgaria) şi patru fabrici constructoare de material rulant şi reparatoare.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată, joi, 20 iunie 2013, câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă, după şapte ore de negocieri.

×
Subiecte în articol: GFR cfr marfa privatizare CFR Marfa
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close