Antena 3 CNN Economic Companii GFR: Suntem ţinta unui atac al unei grupări de interese ce urmăreşte "deraierea" privatizării CFR Marfă

GFR: Suntem ţinta unui atac al unei grupări de interese ce urmăreşte "deraierea" privatizării CFR Marfă

GFR: Suntem ţinta unui atac al unei grupări de interese ce urmăreşte "deraierea" privatizării CFR Marfă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Aug 2013   •   16:50
Grampet-GFR este ţinta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice care urmăreşte să decredibilizeze grupul şi să "deraieze" privatizarea CFR Marfă, susţine grupul de companii controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.
 
"GFR - Grampet a ales să nu răspundă provocărilor multiplelor atacuri mediatice şi dezinformari lansate de cei care doresc ca privatizarea CFR Marfă să eşueze sau să ajungă în mâinile unor profitori. Considerăm însă că o continuare a acestor atacuri ne afectează grav reputaţia comercială, credibilitatea în faţa instituţiilor financiare şi a partenerilor din ţară şi din străinătate, unde în aceeaşi perioadă ne continuăm extinderea regională. Aşa ceva nu este tolerat în niciun stat civilizat", arată grupul, într-un comunicat, potrivit Mediafax.                    
 
În continuare, grupul susţine că este ţinta unei grupări de interese care vizează eşecul privatizării CFR Marfă.
 
"Dacă unele dintre atacurile la care am fost supuşi ar putea fi puse pe seama unor informaţii incomplete sau eronate, este din ce în mai clar că grupul de companii Grampet - GFR este ţinta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice care îşi propune atât decredibilizarea companiei noastre, cat şi deraierea privatizării CFR Marfă, printr-o campanie agresivă de dezinformare, prin articole lansate , prin bloguri şi site-uri obscure, susţinută constant de un post de televiziune care încearcă să-şi acopere propriile probleme financiare", conform comunicatului.
 
Grupul apreciază că încercarea de anulare a privatizării companiei de transport marfă poate fi catalogată drept un atac la adresa siguranţei naţionale.
 
"Înţelegem să acţionăm în instanţă pe cei care orchestrează şi implementează această campanie, ca şi pe oricine propagă astfel de ipoteze fără o temeinică şi etică verificare a faptelor, pentru a nu permite ca o miză economică strategică pentru statul român şi o companie românească ce reprezintă un succes regional să fie atacate doar pentru a servi unor interese meschine. În acest context, dorim să dezminţim şi să condamnăm cu vehemenţă toate insinuările cu privire la aşa-zise probleme fiscale, penale sau de capacitate financiară cu care s-ar confrunta GFR-Grampet sau acţionarul principal, d-l Gruia Stoica", conform sursei citate.
 
Totodată, grupul de firme apreciază "abordarea responsabilă pe care reprezentanţii tuturor instituţiilor statului au manifestat-o în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării" în legătură cu privatizarea CFR Marfă, pentru validarea procesului de privatizare şi continuarea acestuia "în baza unui acord instituţional larg".
 
CSAT s-a întrunit vineri pentru a discuta despre privatizarea CFR Marfă, şedinţa fiind convocată de preşedintele Traian Băsescu la solicitarea Guvernului, dar nu a luat nicio decizie cu privire la trecerea companiei naţionale în proprietatea GFR.
 
GFR a fost declarat pe 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.
 
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au o dispută privind privatizarea CFR Marfă, Băsescu cerând ca Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.
 
Guvernul a aprobat contractul cu GFR, în 24 iulie, susţinând însă că tranzacţia trebuie aprobată de CSAT. Preşedinţia a comunicat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei.

Potrivit Executivului, neformularea unei poziţii a CSAT în cazul contractului se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei.

Proprietarul Grupului Feroviar Român (GFR), Gruia Stoica, a declarat, luni, că niciun cont şi niciun bun al său nu au fost puse sub sechestru în dosarul privind privatizarea firmei Transbordare Vagoane Marfă Iaşi, aflat în lucru la DIICOT Iaşi.
 
"Niciun cont şi niciun bun nu a fost pus sub sechestru", a spus proprietarul Grupului Feroviar Român (GFR), potrivit Mediafax, după ce în presă au apărut informaţii că averea lui a fost pusă sub sechestru de la sfârşitul lunii iunie.
 

 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close