Antena 3 CNN Economic Companii GM şi sindicatul muncitorilor au ajuns la un acord privind restructurarea

GM şi sindicatul muncitorilor au ajuns la un acord privind restructurarea

GM şi sindicatul muncitorilor au ajuns la un acord privind restructurarea
Sursa foto: general motors
22 Mai 2009   •   11:08

General Motors Corp a eliminat un obstacol major în calea restructurării sale, după ce sindicatul muncitorilor a acceptat să reducă costurile cu munca şi a fost de acord cu noi termeni pentru un plan de 20 de miliarde de dolari privind asigurările de sănătate şi pensionare .
Acţiunile companiei americane au crescut 32 de procente după ce sindicatul a anunţat acordul cu GM şi Trezoreria americană, ceea ce i-a făcut pe analiştii Standard & Poor să dea o recomandare de "vânzare" a acţiunilor, apreciind că un faliment este încă probabil.
Acordul cu sindicatul muncitorilor ar putea oferi GM baza pentru concesii din partea creditorilor ce ar putea fi primite în procesul de faliment, aşteptat la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.
Cei circa 54.000 de muncitori de la GM din fabricile americane sunt aşteptaţi să voteze asupra acestui acord în decursul săptămânii viitoare, iar sindicatul a anunţat că detaliile despre înţelegere vor fi făcute publice după înştiinţarea membrilor.
Acest acord dintre companie şi sindicat era unul din elementele cheie cerute de administraţia Obama în planul de restructurare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close