Antena 3 CNN Economic Companii GM vrea 2,6 miliarde dolari pentru maşini hibrid

GM vrea 2,6 miliarde dolari pentru maşini hibrid

GM vrea 2,6 miliarde dolari pentru maşini hibrid
Sursa foto: general motors
03 Apr 2009   •   10:57

Constructorul auto american General Motors (GM), afectat de grave probleme financiare, a cerut guvernului SUA împrumuturi de 2,6 miliarde dolari, cu dobândă redusă, pentru a finanţa dezvoltarea a trei noi modele de automobile hibrid.

Acest împrumut ridică la 10,3 miliarde dolari suma totală solicitată de grup Departamentului pentru Energie al SUA în cadrul unui program destinat sprijinirii dezvoltării de vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Cererea, a treia făcută de constructorul auto în cadrul programului, a fost înaintată, luni, Trezoreriei SUA, a anunţat GM.

Finanţarea ar urma să fie folosită, printre altele, pentru două proiecte derivate din modelul Chevrolet Volt, o maşină cu propulsie integral electrică programată să intre în producţie la sfârşitul anului 2010.

Chevrolet Volt reprezintă principalul mijloc prin care GM încearcă să-şi schimbe imaginea în ochii clienţilor.

Constructorul auto a cerut guvernului împrumuturi de până la 30 de miliarde dolari, însă autorităţile SUA au fost de acord să finanţeze operaţiunile grupului pentru 60 de zile, timp în care acesta ar fi trebuit să elaboreze un program de restructurare.

Administraţia preşedintelui SUA, Barack Obama, a respins, însă, la sfârşitul lunii martie planul propus de GM pentru obţinerea de noi fonduri guvernamentale şi a avertizat că producătorul de automobile ar putea fi forţat să falimenteze pentru reducerea datoriilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close