Antena 3 CNN Economic Companii Goodyear are pierderi de 330 milioane dolari în T4 şi va concedia 5000 de angajaţi

Goodyear are pierderi de 330 milioane dolari în T4 şi va concedia 5000 de angajaţi

Goodyear are pierderi de 330 milioane dolari în T4 şi va concedia 5000 de angajaţi
Sursa foto: goodyear
19 Feb 2009   •   15:11

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producător american de anvelope, a anunţat pierderi de 330 milioane dolari în al patrulea trimestru din 2008.
Pierderea netă de 1,37 dolari/acţiune vine după un profit net de 52 milioane dolari în aceeaşi perioadă din 2007 . Acestea sunt primele pierderi trimestriale raportate de Goodyear în ultimii doi ani.
De asemenea, Goodyear a anunţat că va concedia 5.000 de angajaţi, reprezentând 6,7% din personalul grupului la nivel mondial, ca urmare a rezultatelor financiare slabe din ultimul trimestru al anului trecut.
Totodată, a amjorat obiectivele pentru reducerile de cheltuieli şi urmează să îngheţe temporar plata salariilor către angajaţii din întreaga lume şi să reducă semnificativ producţia pentru a se adapta recesiunii.
Încasările din vânzări ale Goodyear au scăzut cu circa 20%, de la 5,2 miliarde de dolari la 4,1 miliarde de dolari, reflectând reducerea producţiei cu 19%.
Deciziile de restructurare anunţate miercuri de grupul american reflectă problemele grave cu care se confruntă industria auto globală în contextul crizei financiare şi economice şi efectele negative severe resimţite de furnizorii de componente şi servicii conexe ca urmare a declinului accelerat al pieţei globale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza piata auto
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close