Antena 3 Economic Companii Google, aspru criticat de israelieni că a înlocuit denumirea "Teritoriile palestiniene" cu "Palestina"

Google, aspru criticat de israelieni că a înlocuit denumirea "Teritoriile palestiniene" cu "Palestina"

03 Mai 2013   •   16:55
Google, aspru criticat de israelieni că a înlocuit denumirea "Teritoriile palestiniene" cu "Palestina"
Sursa foto: Foto: arabcrunch.com

Platforma online de căutare Google a înlocuit denumirea "Teritoriile palestiniene" cu "Palestina", pe pagina palestiniană www.google.ps, o modificare denunţată de Israel, dar salutată de Autoritatea Palestiniană, relatează AFP.
   
Schimbarea a avut loc începând din 1 mai, a explicat purtătorul de cuvânt al Google, Nathan Tyler. "Am schimbat denumirea Teritoriile palestiniene cu Palestina în toate produsele noastre. Consultăm o serie de surse şi autorităţi pentru schimbarea numelor ţărilor. În cazul de faţă, am urmărit ONU, Icann (autoritatea de reglementare a numelor domeniilor online), ISO (Organizaţia internaţională de normalizare) şi alte organizaţii internaţionale", a explicat el.
   
Modificarea a fost operată în contextul în care Adunarea Generală ONU a acordat, pe 29 noiembrie 2012, statutul de stat observator "Palestinei" în cadrul Naţiunilor Unite.
   
Ministerul israelian de Externe a condamnat decizia Google.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close