Antena 3 CNN Economic Companii Grupul ArcelorMittal va disponibiliza 6.000 de angajaţi din Europa

Grupul ArcelorMittal va disponibiliza 6.000 de angajaţi din Europa

Grupul ArcelorMittal va disponibiliza 6.000 de angajaţi din Europa
29 Noi 2008   •   13:01

Şase mii de angajaţi ai grupului ArcelorMittal din Europa vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, ca urmare a măsurilor de limitare a pierderilor decise de conducerea celui mai mare grup metalurgic din lume. Situaţia îngrijorează angajaţii filialei din România, care se aşteaptă ca şi în combinatele siderurgice din ţară să se ajungă la reduceri de personal.
La reuniunea de urgenţă dintre conducerea grupului şi reprezentanţii sindicatelor care a avut loc la Luxemburg, managerii companiei au anunţat că vor disponibiliza 6.000 de angajaţi din toate unităţile din Europa, fără a preciza când se va lua această măsură. Adrian Adăscăliţei, preşedinte FSS Metarom Galaţi a declarat că ?Sindicaliştii speră că vor ajunge la o întelegere cu patronatul astfel încât plecările din grup să se facă prin voluntariat, fără a se recurge la concedieri.?
Surse din combinatul gălăţean susţin că numărul persoanelor care vor fi disponibilizate în România va fi cunoscut cel mai devreme la mijlocul săptămânii viitoare. Pe 11 decembrie sindicaliştii se vor întâlni din nou la Luxemburg cu patronatul pentru a stabili strategia comună de acţiune pentru perioada dificilă care urmează.
Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close