Antena 3 CNN Economic Companii Honda Japonia va realiza în acest an cea mai scăzută producţie în 14 ani

Honda Japonia va realiza în acest an cea mai scăzută producţie în 14 ani

Honda Japonia va realiza în acest an cea mai scăzută producţie în 14 ani
Sursa foto: honda
01 Mar 2009   •   16:27

Honda Motor Co va reduce producţia de autovehicule cu peste 150.000 de unităţi în anul ce va începe în aprilie, ducând totalul la sub un milion de automobile pentru prima dată în ultimii 14 ani, arată publicaţia Nikkei, citată de Reuters.
Honda este de aşteptat să stabilească nivelul de producţie la peste 950.000,dar sub un milion unităţi, faţă de cele 1,147 milioane vehicule prevăzute a fi produse până la 31 martie.
De altfel, producătorul numărului doi de pe piaţa niponă se confruntă cu scăderi drastice atât pe plan intern, cât şi pe piaţa internaţională pe fondul crizei globale. Compania este aşteptată să prezinte luni datele economice pentru viitoarele obiective, la întâlnirea cu cei mai importanţi producători de piese de schimb.
În ianuarie producţia globală a scăzut cu 34% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în vreme ce cel mai important producător japonez Toyota Motor Corp a înregistrat o scădere la nivel mondial de aproape 43 procente.
Ultima dată când producţia Chinei a scăzut sub un milion de unităţi la fabricile japoneze a fost în anul fiscal 1995/96, cu o producţie de 955.660, pe fondul unei crize de management.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza piata auto piata auto honda
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close