Antena 3 CNN Economic Companii IKEA retrage de la vânzare un produs cunoscut. Clienţii sunt sfătuiţi să-l returneze

IKEA retrage de la vânzare un produs cunoscut. Clienţii sunt sfătuiţi să-l returneze

IKEA retrage de la vânzare un produs cunoscut. Clienţii sunt sfătuiţi să-l returneze
19 Aug 2015   •   12:01
Reprezentanţii IKEA au hotărât retragerea de la vânzare a unui cunoscut produs, iar clienţii care l-au cumpărat sunt sfătuiţi să nu îl mai folosească şi să îl returneze în magazin, unde li se va înapoia suma integrală plătită pentru produsul respectiv.

Magazinul IKEA din Baneasa le recomandă clienţilor care au cumpărat lampa cu senzori Patrull sa nu o mai foloseasca si sa o returneze in magazin unde vor primi inapoi suma integrala pe care au platit-o pentru produs, scrie incont.stirileprotv.ro

Cei în cauză sunt invitaţi la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a li se returna integral suma de bani plătită pe produs.

Decizia a fost luată după ce în luna iulie a fost semnalat cazul unui băieţel de 1 an şi 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa şi reuşit să desprindă capacul de plastic, rănindu-se la mână. În aceeşi zi, produsul a fost retras de la vânzare, fiind demarată şi o investigaţie internă.

În urma testării a 600 de lămpi din loturi diferite s-a constatat că la niciuna nu s-a putut desprinde capacul cu mâna de către persoane adulte, ci doar cu o lovitură de ciocan care distruge şi lampa.

Concluzia testelor indică o eroare umană singulară, produsă în timpul asamblării de către furnizor.

Cu toate acestea, IKEA a hotărât rechemarea lămpilor PATRULL cu senzori puse până acum în vânzare în întreaga lume.

Lampa, produsă în China, a fost vândută în magazinele din Europa și America de Nord din anul 2013, ajungând în total la aproximativ 2.588.000 de produse vândute.

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 12.430 lămpi cu senzori PATRULL, la preţul de 24,99 lei, în perioada 2013 – 2015, cu următoarele coduri de produs: 002 461 15, 502 411 39, 702 390 22.
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close