Antena 3 CNN Economic Companii IMM-urile, scutite de impozit pe profit reinvestit, dacă produc sau cumpără echipamente noi

IMM-urile, scutite de impozit pe profit reinvestit, dacă produc sau cumpără echipamente noi

IMM-urile, scutite de impozit pe profit reinvestit, dacă produc sau cumpără echipamente noi
Sursa foto: imm
27 Aug 2009   •   14:11

Scutirea de impozit la profitul reinvestit va fi acordată doar pentru producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice noi - maşini, utilaje şi instalaţii de lucru -, facilitate valabilă până la finele anului 2010, pentru care este estimat un minus bugetar de până la 420 milioane lei, anunţă Mediafax.

În prezent, investiţiile în mijloacele fixe de natura echipamentelor tehnologice se recuperează, din punct de vedere fiscal, prin deducerea la calculul profitului impozabil ca şi cheltuieli de amortizare.

Scutirea de impozit va fi acordată pentru un profit investit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice folosite în desfăşurarea activităţii de bază (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru), cu condiţia ca aceste active să fie considerate noi, adică nu au fost utilizate anterior. Întreprinderile mici şi mijlocii care vor beneficia de facilitate nu vor primi fonduri bugetare drept compensare a sumelor cheltuite pentru investiţii în tehnologie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close