Antena 3 CNN Economic Companii Japonia cere Toyotei să recâştige încrederea cumpărătorilor

Japonia cere Toyotei să recâştige încrederea cumpărătorilor

Japonia cere Toyotei să recâştige încrederea cumpărătorilor
Sursa foto: japonia
29 Ian 2010   •   18:13

Autorităţile din Japonia cer companiei Toyota să recâştige încrederea cumpărătorilor săi. Constructorul nipon a anunţa că va rechema pentru reparaţii aproape 10 milioane de automobile din Europa, Statele Unite şi China. Inginerii au descoperit o problemă la pedala de acceleraţie.

Ministrul comerţului din Japonia a cerut construnctorului Toyota să rezolve problema legată de acceleraţie fără să piardă încrederea clienţilor săi. Mai ales că maşinile Toyota sunt renumite pentru calitatea şi fiabilitatea lor.

?Numărul maşinilor rechemate este foarte mare. Situaţia este foarte serioasă. Arată ce pericole pot să apară într-o economie globală. Vreau ca Toyota să ia măsuri corespunzătoare pentru a recâştiga încrederea consumatorilor?, a declarat ministrul de Comerţ.

Cel mai mare constructor de automobile din lume va rechema peste 7,5 milioane de automobile din Statele Unite, 2 milioane din Europa şi 75 de mii din China. Toyota trebuie să repare pedala de acceleraţie care rămâne uneori blocată din cauza mochetei.


?Problema la pedala de acceleraţie reprezintă un pericol pentru că uneori, atunci când frânezi, maşina nu se opreşte. Dar acum recheamă maşinile, deci îşi asumă responsabilitatea faţă de şoferi?, spune un proprietar de Toyota.

Toyota a retas deja de la vânzare 8 dintre modelele comercializate în Statele Unite.


Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, nu se ştie deocamdată cât timp vor dura reparaţiile sau când vor fi reluare vântările. Vânzările Toyota Motors, au scăzut cu 13 la sută în 2009, iar problema de la pedala de acceleraţie ar putea scădea şi mai mult numărul cumpărătorilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia Toyota
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close