Antena 3 CNN Economic Companii John Thain, directorul Merril Lynch, a cheltuit 1,2 milioane de dolari pentru a-şi redecora biroul

John Thain, directorul Merril Lynch, a cheltuit 1,2 milioane de dolari pentru a-şi redecora biroul

John Thain, directorul Merril Lynch, a cheltuit 1,2 milioane de dolari pentru a-şi redecora biroul
Sursa foto: John Thain
23 Ian 2009   •   11:14

La puţin timp de la preluarea companiei Merril Lynch de către Bank of America, directorul executiv al acesteia, John Thain, a demisionat din functie, anunţă ABC News. Potrivit aceleiaşi publicaţii, Thain a fost acuzat că ar fi oferit bonusuri financiare în valoare de miliarde de dolari şi că ar fi cheltuit 1,2 milioane de dolari pentru redecorarea biroului său. Toate acestea cu numai câteva zile înainte ca firma pe care o conducea să fie preluată.
Reprezentanţii Bank of America nu au oferit presei informaţii referitoare la motivul demisiei lui Thain.
Conform Financial Times, Thain ar fi oferit în decembrie angajaţilor Merril Lynch bonusuri cu o valoare cuprinsă între 3 şi 4 miliarde de dolari. Deşi oficialii Bank of America au afirmat că ştiau de decizia lui John Thain de a oferi aceste bonusuri , ei nu au avut cum să îl oprească. Până la 1 ianuarie, "Merrill Lynch a fost o companie independentă", au declarat reprezentanţi ai BofA.
Potrivit ABC News, Thain a cheltuit, anul trecut, nu mai puţin de 1,2 milioane de dolari pentru redecorarea biroului său, în condiţiile în care compania pe care o conducea se zbătea în lupta cu criza financiară.
Decoratorul Michael Smith ar fi primit 800.000 pentru redecorarea biroului. În plus, Thain ar cheltuit 131.000 de dolari pe două covoare, 87.000 de dolari pe două scaune, 13.000 de dolari pentru un candelabru, 5.000 de dolari pe o oglindă, 28.000 de dolari pe patru perdele sau 1.400 de dolari pentru un coş de gunoi. Michael Smith a fost ales şi de familia Obama să redecoreze Casa Albă, primind în schimb 100.000 de dolari.
John Thain a ajuns la conducerea companiei Merril Lynch în noiembrie 2007. În ianuarie 2008, firma a anunţat pierderi de opt miliarde de dolari, iar în aprilie, Merrill a decis să disponibilizeze 10% dintre angajaţii companiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close