Antena 3 CNN Economic Companii Koenigsegg renunţă să mai cumpere Saab

Koenigsegg renunţă să mai cumpere Saab

Koenigsegg renunţă să mai cumpere Saab
Sursa foto: saab
25 Noi 2009   •   11:04

Producătorul de maşini de lux Koenigsegg a anunţat că renunţă să mai liciteze pentru Saab Automobile.
"Regretăm că după şase luni de muncă intensă am ajuns la concluzia dureroasă şi dificilă că nu vom putea achiziţiona Saab Automobile," a anunţat şeful companiei, Christian von Koenigsegg .
Koenigsegg a anunţat în septembrie că s-a aliat cu Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd pentru a cumpăra Saab de la General Motors.
Totuşi mai avea nevoie 400 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii şi dorea ca guvernul Suediei să acţioneze ca garant.
Presa suedeză scria curând că Saab nu mai are bani să continue operaţiunile zilnice şi au apărut dubii printre analişti dacă societatea Koenigsegg ar avea expertiza necesară pentru a conduce o mare companie auto.
Koenigsegg Group, fondată în 1994, are doar 45 angajaţi şi produce 18 maşini supersport pe ani, care se vând cu peste un milion de euro bucata.
Guvernul Suediei nu a decis încă dacă va acţiona ca garant.

"Factorul timp a fost de la început unul critic pentru strategia noastră de a impulsiona companie. Din păcate, întârzierile în încheierea actelor au dus la riscuri ce ne împiedică să desfăşurăm cu succes planul de afaceri pentru Saab Automobile," sublinia Christian von Koenigsegg .
General Motors a anunţat că este "dezamăgită" de decizia Koenigsegg. Preşedintele GM, Fritz Henderson, declara că în următoarele zile va fi evaluată situaţia şi ce paşi să fie urmaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto criza piata auto
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close