Antena 3 CNN Economic Companii Kraft Foods vinde producătorul de ciocolată E.Wedel, parte a grupului Cadbury din Polonia

Kraft Foods vinde producătorul de ciocolată E.Wedel, parte a grupului Cadbury din Polonia

Kraft Foods vinde producătorul de ciocolată E.Wedel, parte a grupului Cadbury din Polonia
28 Iun 2010   •   12:24

Kraft Foods vinde producătorul polonez de ciocolată şi cofetărie E. Wedel, proprietatea Cadbury din Polonia. Cumpărătorul este grupul asiatic Lotte. Valoarea tranzacţiei nu este cunoscută. Vor fi vândute, odată cu operaţiunile E. Wedel, mărcile acesteia şi unitatea de producţie din Varşovia, potrivit unui comunicat al Kraft, citat de Mediafax.

Aproape 1.000 de angajaţi Cadbury Wedel vor fi transferaţi la Lotte Group. Kraft Foods va păstra celelalte operaţiuni ale Cadbury din Polonia, precum şi marca Halls împreună cu alte produse de ciocolată şi cofetărie comercializate aici, exceptându-le pe cele E.Wedel.

Dacă primesc acordul de la Comisia Europeană, grupul american ar putea menţine o a treia unitate de producţie din Polonia, de la Bielany Wroclawskie.

Cadbury a fost preluată de Kraft Foods, în schimbul a peste 13,5 miliarde euro, primind avizul Comisiei Europene dacă grupul va vinde ulterior operaţiunile Cadbury din România şi Polonia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close