Antena 3 CNN Economic Companii Motivul pentru care Lidl evită să deschidă magazine într-o zonă de la noi din ţară

Motivul pentru care Lidl evită să deschidă magazine într-o zonă de la noi din ţară

Marile lanţuri de magazine aleg să se extindă cât mai repede şi să acopere pe cât posibil toate zonele ţării, însă s-a observat că Lidl România evită anumite părţi de la noi.

Motivul pentru care Lidl evită să deschidă magazine într-o zonă de la noi din ţară
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   13:56

Deşi nu are preţuri tocmai mici, lanţul nemţesc s-a extins la noi, însă nu în toate zonele ţării. Situaţia, aparent ciudată, are o explicaţie logică şi economică, potrivit playtech.ro.

Lidl nu s-a grăbit să deschidă magazine în sudul ţării

Contracandidatul Profi a deschis tot mai multe magazine în zone din ţară unde Lidl nu este prezent şi a menţinut şi preţurile mici, lucru care l-a făcut apreciat în zonele mai sărace.

Spre exemplu, în Alexandria, Zimnicea sau Turnu Măgurele, predomină Profi sau Penny. Lidl nu s-a grăbit să deschidă în zonele menţionate, din considerente economice.

În oraşele amintite, puterea de cumpărare este mai mică, iar lanţul Profi se adresează mai multor buzunare din sudul ţării. 

În sud, oameni mai săraci şi agricultura în floare

O analiză amănunţită arată că în acea regiune lumea e mai săracă, iar puterea de cumpărare, mai mică. În plus, tot acolo agricultura este bine dezvoltată, aşa că lumea nu face multe cumpărături.
 

×
Subiecte în articol: Lidl
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close