Antena 3 CNN Economic Companii Lovitură pentru Boeing în Asia. Airbus a încheiat o tranzacţie de miliarde de dolari cu Japan Airlines

Lovitură pentru Boeing în Asia. Airbus a încheiat o tranzacţie de miliarde de dolari cu Japan Airlines

Lovitură pentru Boeing în Asia. Airbus a încheiat o tranzacţie de miliarde de dolari cu Japan Airlines
de M.T.    |    07 Oct 2013   •   14:44

Celebrul producător de avioane Airbus a anunţat că a încheiat un acord cu Japan Airlines (JAL), primul de acest fel între cele două părţi.

În urma colaborării, JAL va achiziţiona 31 de aparte Airbus A350, într-o tranzacţie de 9,5 miliarde de dolari, informează BBC.

Airbus A350 este mult mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil şi este competitorul direct al aparatelor Boeing 787 Dreamliner, care, în ultimele luni, au avut mai multe probleme tehnice şi legate de securitate.

Acordul dintre cele două părţi reprezintă o adevărată lovitură pentru Boeing, care a dominat multă vreme piaţa aviatică din Japonia.

„Este cea mai mare comandă de aparate A350 pe care am primit-o în acest an şi cea mai importantă primită din partea unei companii aeriene japoneze”, a spus Fabrice Bregier, director executuv la Airbus Japonia.

„Trebuie să spun că intrarea pe o piaţă care aparţinea în mod tradiţional unui competitor a fost unul dintre scopurile mele personale”, a recunoscut Bregier.

Potrivit acordului dintre cele două părţi, JAL va avea o opţiune pentru cumpărarea ulterioară a altor 25 de avioane.

×
Subiecte în articol: Airbus tranzactie avioane Boeing
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close