Antena 3 CNN Economic Companii Lucrările la Pasajul Băneasa - un an şi jumătate. Lucrările la Pasajul Unirii - o lună, în 1987

Lucrările la Pasajul Băneasa - un an şi jumătate. Lucrările la Pasajul Unirii - o lună, în 1987

Lucrările la Pasajul Băneasa - un an şi jumătate. Lucrările la Pasajul Unirii - o lună, în 1987
Sursa foto: pasaj Baneasa
12 Oct 2009   •   09:43

Lucrările de modernizare a pasajului Băneasa par să nu se mai termine, deşi au fost începute în urmă cu un an şi jumătate. Ba mai mult, o dată cu restricţiile de trafic care au intrat în vigoare în urmă cu două zile şi vor mai fi menţinute până pe 10 noiembrie, şoferii care vor să tranziteze DN1 în zona Băneasa se văd nevoiţi să ocolească kilometri întregi. Toate astea în timp ce, în urmă cu 22 de ani, o lucrare de infrastructură mult mai complexă, respectiv Pasajul subteran din Piaţa Unirii, a fost finalizată în aproximativ o lună.

Mai puţin de două luni au mai rămas până când ar trebui inaugurat pasajul din Băneasa. Nu sunt semne însă că lucrările, ce costă statul român 11 milioane de euro, vor fi finalizate la timp. Asta deşi circulaţia pe DN1 în zona Băneasa a fost restricţionată, temporar, tocmai pentru a grăbi lucrările.

Nimic nou însă pentru şoferii care vor să traverseze nordul Capitalei.

Toate acestea în timp ce în urmă cu 22 de ani, Pasajul din Piaţa Unirii se inaugura la doar 34 de zile de la începerea lucrărilor, scrie Gândul. Sute de oameni au lucrat atunci timp de o lună, fără pauză, şi au reuşit să termine pasajul lung de aproape un kilometru, ce traversează două magistrale de metrou.

La Pasajul Băneasa în schimb, lucrările au început în urmă cu mai bine un an şi jumătate. Au fost atribuite de către guvernul Tăriceanu, la acea vreme, companiei portugheze Lena, fără licitaţie, din acelaşi motiv. Pentru ca lucrările să înceapă şi să fie finalizate cât mai repede.

Banii primiţi de la Guvern n-au fost însă pe măsura pretenţiilor, aşa că lucrările au fost abandonate şi reluate abia în primăvara acestui an, când la cârma Transporturilor a revenit Radu Berceanu. Pasajul de la Băneasa ar urma să se întindă pe mai bine de 500 de metri şi să preia traficul a peste 2.000 de autovehicule pe oră, mai scrie sursa citată.

Antena 3






×
Subiecte în articol: lucrari modernizare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close