Antena 3 CNN Economic Companii Miniştrii UE şi reprezentanţii GM caută soluţii pentru ca angajaţii să-şi păstreze locurile de muncă

Miniştrii UE şi reprezentanţii GM caută soluţii pentru ca angajaţii să-şi păstreze locurile de muncă

Miniştrii UE şi reprezentanţii GM caută soluţii pentru ca angajaţii să-şi păstreze locurile de muncă
Sursa foto: General Motors
14 Mar 2009   •   14:16

Mini-summit de criză la Bruxelles, dedicat viitorului filialelor europene ale companiei General Motors. La reuniune participă miniştri din statele Uniunii, reprezentanţi ai Comisiei Europene, dar şi ai conducerii companiei americane. Gigantul auto american a avertizat, la începutul acestei luni că, pe fondul crizei economice, ar putea fi forţat să reducă mii de locuri de muncă de la reprezentanţele europene.


Participanţii la reuniune au încercat să găsească soluţii pentru ca filialele General Motors din Europa să nu resimtă din plin efectele crizei financiare. Oficialii au vorbit despre măsurile necesare pentru ca angajaţii reprezentanţelor europene ale companiei să nu-şi piardă locurile de muncă: ?Ocazia de a discuta despre poziţia General Motors este binevenită, vrem să aflăm cât mai multe despre planurile lor, şi dorim să discutăm cu colegii noştri din Europa despre situaţia cu care se confruntă compania. General Motors Opel este de mare importanţă pentru Europa, industria auto este importantă pentru viitorul Europei, de aceea este normal să ne întâlnim şi să discutăm despre aceste lucruri."


General Motors Europa poartă deja tratative cu câteva dintre ţările Uniunii Europene, pentru a obţine un ajutor de peste trei miliarde de euro, în condiţiile în care vânzările de autoturisme au scăzut dramatic.


Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close