Antena 3 CNN Economic Companii Mittal vrea să stingă furnalele de la Sidex, guvernul se opune

Mittal vrea să stingă furnalele de la Sidex, guvernul se opune

Mittal vrea să stingă furnalele de la Sidex, guvernul se opune
Sursa foto: arcelor mittal galati
16 Apr 2009   •   04:47

Intenţia companiei ArcelorMittal de închide Uzina Cocso-Chimică de la Galaţi şi transformarea în unitate de relaminare tablă groasă a pus pe jar autorităţile române.
Ministerul Economiei şi AVAS au înştiinţat societatea că se opun acestei măsuri.
Acestea cred că iniţiativa ar putea pune în pericol însăşi extistenţa combinatului Sidex. Presedintele AVAS, Mihai Ursache, şi secretarul de stat la Ministerul Economiei, Constantin Stafie, i-au transmis directorului general al ArcelorMittal Galaţi, Augustine Kochuparampil, o notă în care îşi exprimp dezacordul pentru închiderea UCC, scrie România Liberă.
Patronii de la Galaţi ar dori să închidă Uzina Cocso-Chimicp, iar cantitatea de cocs sa fie importată de la o altp uzina a grupului, din Polonia.
Ministerul crede însă că "din punct de vedere tehnic, această măsură va conduce la transformarea combinatului siderurgic integrat intr-o simplă unitate de relaminare tablă groasă". În plus, ministerul crede că ar putea fi importată doar o cantitate limitată de cocs.

Astfel, se apreciază că importul ar duce la fabricarea a 1-1,5 milioane tone de oţel/an, cantitate considerată nerentabilă având în vedere capacităţile instalate de care dispune combinatul: furnale ? circa 7 milioane tone; oţelării ? 6 milioane tone; laminoare la cald ? 6 milioane tone.

În scrisoare, guvernul aminteşte Mittal de ajutorul primit de la stat şi pe care compania ar putea fi obligată să îl returneze. Anterior, compania anunţase că vrea să transforme combinatul într-un centru pentru tabla groasă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close