Antena 3 CNN Economic Companii Mohammad Murad, scrisoare deschisă către Nicolae Ciucă, în criza forței de muncă: "O parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă"

Mohammad Murad, scrisoare deschisă către Nicolae Ciucă, în criza forței de muncă: "O parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă"

Mohammad Murad, Președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turism și Președinte Executiv al Partidului Ecologist Român, a transmis astăzi o scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă, prin care cere măsuri urgente pentru criza acută a forței de muncă în turism și agricultură.

angajati restaurant
de Mia Lungu    |    21 Iun 2022   •   20:05

Mohammad Murad susține că, în lipsa forței de muncă, o parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă sau să nu deschidă deloc în acest sezon, iar în sectorul agricol, o parte din produse nu vor fi recoltate.

Stimate Domnule Prim-ministru,

În calitate de om de afaceri, de Președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turism, cât și de Președinte Executiv al Partidului Ecologist Român, vin în atenția  dumneavoastră cu solicitarea de a ne susține în rezolvarea unei situații de interes național.

Astăzi mediul de afaceri din Romănia se confruntă cu o problemă majoră – cea a lipsei de forță de muncă. Economia noastră are nevoie urgentă de 300 000 de angajați care pot fi aduși doar din afara țării.

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrari este depășită de această problemă.

Noi, mediul de afaceri, avem nevoie urgentă de forță de muncă, forța de muncă ce poate genera într-un an de zile venituri la bugetul de stat de peste 1 000 000 000 euro, ne mai luând în calcul valoarea adăugată pe care aceștia o aduc în economia românească.

Fară a aduce forță de muncă, o parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă sau să nu deschidă deloc în acest sezon, iar în sectorul agricol, o parte din produse nu vor fi recoltate.

Vă solicit, de urgență, să mijlociți o întrevedere între mediul de afaceri din România și Ministrul de Finanțe – domnul Adrian Câciu, în care să explicăm cu detalii problemele noastre, cât și soluțiile pe  care noi le vedem.

De asemenea, solicităm schimbarea conducerii Inspectoratului General pentru Imigrări pentru subminarea businessului românesc și chiar a economiei țării.

Aștept cu interes un răspuns cât mai urgent posibil.

×
Citește mai multe din Companii
» Vezi toate știrile din Companii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close