Antena 3 CNN Economic Companii Mutare spectaculoasă a grupului austriac OMV pe piața din Cehia

Mutare spectaculoasă a grupului austriac OMV pe piața din Cehia

Mutare spectaculoasă a grupului austriac OMV pe piața din Cehia
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2016   •   11:46

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunțat miercuri că a ajuns la un acord referitor la vânzarea unui număr de 68 din benzinăriile sale din Cehia către Unipetrol, divizia cehă a grupului petrolier polonez PKN Orlen, transmite APA și Agerpres.

OMV nu a oferit detalii cu privire la prețul tranzacției, care ar urma să se finalizeze în 2017.

"Prin această tranzacție am fixat cursul pentru optimizarea rețelei de benzinării pe una din cele importante piețe ale OMV", a declarat Manfred Leitner, membru în boardul OMV.

După această vânzare, numărul de benzinării OMV din Cehia va scădea de la 217 până la 135. Lider pe piața de distribuție de carburanți din Cehia este Unipetrol care deține 338 de stații de alimentare sub brandul Benzina, urmat de grupul ungar MOL cu 315 stații.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%. Ministerul Economiei deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol și gaze, cu activități în sectoarele Explorare și Producție, Rafinare și Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale și Energie.

×
Subiecte în articol: OMV benzinarie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close