Antena 3 CNN Economic Companii Nortel, principalul producător nord-american de echipamente pentru telecomunicaţii, în faliment

Nortel, principalul producător nord-american de echipamente pentru telecomunicaţii, în faliment

Nortel, principalul producător nord-american de echipamente pentru telecomunicaţii, în faliment
Sursa foto: Nortel
14 Ian 2009   •   18:12

Cel mai mare producător nord-american de echipamente pentru telecomunicaţii, Nortel, a cerut miercuri, falimentul, potrivit unui anunţ al companiei, citat de efluxmedia.com. Procesul include subsidiarele din Canada dar şi cele din Statele Unite, urmând ca cele europene să facă un anunţ similar.
Decizia a primit întrgul sprijin din partea Consiliului Director al companiei, şi a fost luată din cauza crizei financiare globale şi a recesiunii economice, care a mărit şi mai mult presiunea deja existentă asupra Nortel care adoptase un plan de restructurări.
Mike Zafirovski, preşedintele companiei a declarat că Nortel are nevoie de o bază financiară solidă odată pentru totdeauna, şi aceşti paşi sunt necesari acum pentru ca Nortel să-şi recapete forţele pe cont prorpiu şi să devină din nou lider pe piaţa telecomunicaţiilor.
Din 2005 până în acest moment Nortell a înregistrat pierderi de aproxuimativ şapte miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Nortel a înanintat cererea de faliment la un tribunal din Canada, unde se află şi sediul central al companiei.
În anunţ se specifică faptul că cererea de faliment va fi evaluată miercuri de Curtea Superioară de justiţie din Ontario. Compania a confirmat că LG Nortel, ca şi alte companii afiliate din Asia, Caraibe şi America Latină nu sunt incluse în acest proces.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close