Antena 3 CNN Economic Companii Novartis va cumpăra de la Nestle 52% din acţiunile Alcon, cu 28,1 miliarde de dolari

Novartis va cumpăra de la Nestle 52% din acţiunile Alcon, cu 28,1 miliarde de dolari

Novartis va cumpăra de la Nestle 52% din acţiunile Alcon, cu 28,1 miliarde de dolari
Sursa foto: nestle
04 Ian 2010   •   12:23

Grupul farmaceutic elveţian Novartis va cumpăra de la Nestle 52% din acţiunile companiei americane Alcon, specializată în oftalmologie, pentru 28,1 miliarde de dolari, majorându-şi astfel participaţia la 77%, transmite Reuters. Novartis vrea să cumpere şi restul de 23% din acţiuni de la acţionarii minoritari, pentru 11,2 miliarde de dolari.

Oferta înaintată acestora, de 2,8 acţiuni Novartis pentru fiecare titlu Alcon, adică 153 de dolari pe unitate, este mai mică decât preţul convenit cu Nestle, 180 dolari pe unitate, anunţă agenţia internaţională de presă.

Novartis continuă campania de diversificare a afacerilor pornind de la segmentul de medicamente eliberate în baza prescripţiei medicale.

Compania a anunţat luni că a încheiat un acord prin care îşi va majora participaţia la Alcon la 77% prin cumpărarea pachetului de acţiuni deţinut de grupul Nestle, cel mai mare producător de alimente la nivel mondial.

Pe de altă parte, Nestle spune că va lansa un program de răscumpărare a acţiunilor în valoare de 10 miliarde franci elveţieni (9,64 miliarde de dolari) timp de doi ani, după finalizarea actualului plan similar, de 25 miliarde de franci, care se va încheia în 2010.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close