Antena 3 CNN Economic Companii O cunoscută linie aeriană renunţă la cursa Bucureşti-Roma şi părăseşte România

O cunoscută linie aeriană renunţă la cursa Bucureşti-Roma şi părăseşte România

O cunoscută linie aeriană renunţă la cursa Bucureşti-Roma şi părăseşte România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Ian 2017   •   17:13

Compania aeriană Alitalia renunţă la zborurile de la Bucureşti spre Roma începând cu luna februarie, scrie economica.net.

"Alitalia confirmă închiderea rutei Roma-Bucureşti de la 1 februarie 2017. A doua fază a planului strategic de afaceri va vedea o remodelare a reţelei de zboruri scurte şi medii. Optimizarea ofertei de zboruri Alitalia pe ruta Roma-Bucureşti este parte din acest plan, destinat să asigure sustenabilitatea economică a operaţiunilor companiei care este transportatorul naţional. Această rută nu mai este viabilă din punct de vedere financiar. Alitalia contactează pasagerii afectaţi şi le oferă posibilitatea să-şi schimbe planurile de călătorie sau o rambursare integrală a contravalorii biletelor", au declarat surse din cadrul Alitalia.

Aceasta era singura rută operatăde companie pe piaţa românească, după ce anul trecut a renunţat şi la zborurile de la Bucureşti spre Milano Linate.

Operatorul naţional al Italiei se confruntă cu o serioasă criză de lichidităţi. Vara trecută, pierderile Alitalia au fost de 500.000 de euro pe zi, anunţa atunci preşedintele Luca Cordero di Montezemolo.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close