Antena 3 Economic Companii O fabrică de volane pentru automobilele Audi, deschisă la Baia Mare

O fabrică de volane pentru automobilele Audi, deschisă la Baia Mare

29 Apr 2013   •   19:46
O fabrică de volane pentru automobilele Audi, deschisă la Baia Mare Foto: www.audi.co.uk

Producătorul american de piese auto TRW Automotive a deschis o nouă unitate de producţie la Baia Mare, judeţul Maramureş. Fabrica, care se va ocupa cu îmbrăcarea în piele a volanelor destinate în principal automobilelor Audi, are 300 de angajaţi.

"Am deschis această unitate pentru a întâmpina necesităţile actuale, aflate în creştere, în principal pentru Audi. Avem în această zonă o forţă de muncă excelentă, bine calificată, şi suntem încrezători că vom satisface standardele de înaltă calitate ale clienţilor noştri. Baia Mare este o locaţie optimă în privinţa infrastructurii şi reţelelor de transport şi va consolida poziţia TRW ca unul dintre cei mai mari angajatori din România în sectorul furnizorilor pentru industria auto", a declarat Ovidiu Ambrus, manager al operaţiunilor TRW din România, citat de Mediafax.

Fabrica TRW de la Baia Mare a început operaţiunile în luna ianuarie şi va avea până la sfârşitul anului până la 650 de angajaţi.

TRW este prezentă în România din anul 2004, când a început activitatea la Timişoara (Timiş), iniţial cu îmbrăcarea în piele a volanelor auto. Operaţiunile companiei în România au fost ulterior extinse în sectorul producţiei de componente auto, inclusiv airbag-uri. Investiţia iniţială de la Timişoara a fost de 16 milioane de dolari.

Pe lângă Timişoara şi Baia Mare, TRW mai deţine facilităţi la Oraviţa (Caraş-Severin), Lupeni (Hunedoara) şi Marghita (Bihor), având aproximativ 3.400 de angajaţi în România.

TRW Automotive Holding a înregistrat anul trecut, la nivel mondial, vânzări de 16,4 miliarde de dolari.

Compania operează în 25 de ţări şi are aproximativ 65.000 de angajaţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close