Antena 3 CNN Economic Companii O fabrică de volane pentru automobilele Audi, deschisă la Baia Mare

O fabrică de volane pentru automobilele Audi, deschisă la Baia Mare

O fabrică de volane pentru automobilele Audi, deschisă la Baia Mare
Sursa foto: Foto: www.audi.co.uk
29 Apr 2013   •   19:46

Producătorul american de piese auto TRW Automotive a deschis o nouă unitate de producţie la Baia Mare, judeţul Maramureş. Fabrica, care se va ocupa cu îmbrăcarea în piele a volanelor destinate în principal automobilelor Audi, are 300 de angajaţi.

"Am deschis această unitate pentru a întâmpina necesităţile actuale, aflate în creştere, în principal pentru Audi. Avem în această zonă o forţă de muncă excelentă, bine calificată, şi suntem încrezători că vom satisface standardele de înaltă calitate ale clienţilor noştri. Baia Mare este o locaţie optimă în privinţa infrastructurii şi reţelelor de transport şi va consolida poziţia TRW ca unul dintre cei mai mari angajatori din România în sectorul furnizorilor pentru industria auto", a declarat Ovidiu Ambrus, manager al operaţiunilor TRW din România, citat de Mediafax.

Fabrica TRW de la Baia Mare a început operaţiunile în luna ianuarie şi va avea până la sfârşitul anului până la 650 de angajaţi.

TRW este prezentă în România din anul 2004, când a început activitatea la Timişoara (Timiş), iniţial cu îmbrăcarea în piele a volanelor auto. Operaţiunile companiei în România au fost ulterior extinse în sectorul producţiei de componente auto, inclusiv airbag-uri. Investiţia iniţială de la Timişoara a fost de 16 milioane de dolari.

Pe lângă Timişoara şi Baia Mare, TRW mai deţine facilităţi la Oraviţa (Caraş-Severin), Lupeni (Hunedoara) şi Marghita (Bihor), având aproximativ 3.400 de angajaţi în România.

TRW Automotive Holding a înregistrat anul trecut, la nivel mondial, vânzări de 16,4 miliarde de dolari.

Compania operează în 25 de ţări şi are aproximativ 65.000 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: audi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close