Antena 3 CNN Economic Companii Obama către companiile auto: Pregătiţi-vă de faliment

Obama către companiile auto: Pregătiţi-vă de faliment

Obama către companiile auto: Pregătiţi-vă de faliment
Sursa foto: obama auto
31 Mar 2009   •   04:38

Preşedintele american Barack Obama a cerut General Motors şi Chrysler să accelereze eforturile de redresare şi să se pregătească pentru un posibil faliment, declarând că fondurile de salvare vor fi limitate şi deciziile proaste nu vor fi scuzate.
El a precizat că nici o companie nu a mers destul de departe cu planurile de restructurare pentru a garanta o investiţie şi mai mare din banii contribuabilului, dar că le va mai acorda puţin timp pentru a ajunge la o înţelegere cu muncitorii, investitorii şi acţionarii.
Liderul american a avertizat însă că ?nu putem, nu trebuie şi nu vom permite dispariţia industriei noastre auto. Este un stâlp al economiei, ce a întreţinut visele a milioane de oameni?.
Obama a promis să finanţeze operaţiunile Chrysler doar pentru 30 de zile. GM va avea 60 de zile pentru a rescrie planurile sale de revenire.
Industria auto americană a pierdut 400.000 de locuri de muncă în ultimul an şi miliarde de dolari.
Acţiunile GM au închis în cădere cu 25% luni, în vreme ce Ford Motor Co, care nu a cerut să fie salvată, a pierdut 2,8 procente.
De altfel, un consilier prezidenţial de la Casa Albă declara că planul General Motors nu ar avea succes nici măcar într-un mediu economic mai bun.
Iar Chrysler va primi un ajutor de 6 miliarde dolari numai dacă încheie un parteneriat cu constructorul italian Fiat SpA în 30 de zile, deoarece nu este o companie viabilă pe cont propriu.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close