Antena 3 CNN Economic Companii Oltchim a fost scos de pe bursă. Acţiunile societăţii erau în creştere cu 8%

Oltchim a fost scos de pe bursă. Acţiunile societăţii erau în creştere cu 8%

Oltchim a fost scos de pe bursă. Acţiunile societăţii erau în creştere cu 8%
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Sep 2012   •   18:56

Acţiunile Oltchim au fost suspendate la tranzacţionarea pe bursă, luni, cu un minut înainte de ora 12.00, atunci când a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru privatizare.

Aceasta este o procedură standard în astfel de cazuri, motivul fiind ca toţi investitorii să aibă acces egal la informaţie. La momentul opririi de la
tranzacţionare, acţiunile Oltchim erau în creştere cu 8,1%.

Privatizarea Oltchim va fi amântată câteva zile, a anunţat, luni, şeful OPSPI, Remus Vulpescu. Astfel, ofertele vor putea fi depuse până joi, 20 septembrie. Patru firme au făcut oferte pentru preluarea combinatului chimic. Doi dintre participanţi au depus contestaţii.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu a depus, luni, o ofertă pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR), a depus şi el o ofertă pentru preluarea combinatului chimic.


Angajaţii de la Oltchim reiau de mâine protestele. Anunţul a fost făcut luni după-amiază de liderii de sindicat, aflaţi chiar în faţa Ministerului Ecomoniei, după ce privatizarea combinatului a fost amânată pentru câteva zile .

Până vineri caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 investitori.




×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close