Antena 3 CNN Economic Companii OMV Petrom ar putea investi pe piaţa producţiei de energie eoliană

OMV Petrom ar putea investi pe piaţa producţiei de energie eoliană

OMV Petrom ar putea investi pe piaţa producţiei de energie eoliană
Sursa foto: petrom
19 Apr 2010   •   18:27

OMV Petrom (SNP) s-ar putea extinde, pe termen mediu şi lung, cota, pe piaţa producţiei de energie eoliană. Compania intenţionează să cumpere proiecte noi care să îi permită să-şi lărgească influenţa pe respectiva piaţă, spune Mariana Gheorghe, directorul general OMV Petrom, citat de Mediafax
.

"Deocamdată, adică în următorul an, nu o avem o astfel de ţintă. Pe termen mediu şi lung, în funcţie şi de cash-flowul pentru aceste activităţi, şi de oportunităţile de pe piaţă, deci dacă ambele condiţii sunt îndeplinite, ne vom uita şi la alte posibile proiecte", spune Gheorghe.

OMV Petrom a achiziţionat de curând firma Wind Power Park, ceaparţinea omului de afaceri Emanuel Muntmark. Compania deţine în Dobrogea un proiect de producţie a electricităţii cu ajutorul energiei eoliene.

Oficialii OMV Petrom nu ştiu cum vor finanţa proiectul a cărui valoaer atinge 100 milioane de euro.

"Va fi o finanţare corporativă. O parte vor fi surse proprii, surse din majorarea de capital sau surse bancare", a încheiat Gheorghe.
Proiectul va fi amenajat în localităţile Tortomanu, Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu şi va fi dat în folosinţă la jumătatea anului 2011.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OMV Petrom energie eoliana
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close