Antena 3 CNN Economic Companii Opel ar putea produce maşini pentru alte companii

Opel ar putea produce maşini pentru alte companii

Opel ar putea produce maşini pentru alte companii
Sursa foto: logo opel
18 Mai 2009   •   08:47

Divizia europeană a General Motors, Opel, ar putea produce maşini pentru alţi fabricanţi dacă compania de piese auto Magna devine partener, scrie ziarul german Welt am Sonntag , citând surse din cadrul Magna.

Căutarea unui partener pentru compania Opel s-a redus la doi rivali, Fiat şi compania austriaco-canadiană Magna, care trebuie să prezinte un plan complet în termen de o săptămână, a declarat ministrul Economiei din Germania Karl-Theodor zu Guttenberg .

Dacă Opel trebuie să îşi reducă producţia de maşini, ar putea oferi o cotă din capacitate altor producători auto precum Peugeot sau Ford, la fabrica din Ruesselsheim, de exemplu, au precizat surse din Magna. Compania nu ar dori să închidă fabricile Opel din Germania, dar se gândeşte la această variantă pentru fabricile din Anvers, Belgia, şi Luton din Marea Britanie.
Guvernul german lucrează la un acord financiar temporar pentru Opel în caz că GM intră în faliment înainte de a se ajunge la o înţelegere cu investitorii. Cu toate acestea, Opel ar putea intra în faliment la rândul său dacă planurile Fiat şi Magna nu sunt potrivite, a precizat Guttenberg. Strategia Fiat prevede o fuziune cu Chrysler şi diviziile europene ale GM.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Opel criza piata auto
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close