Antena 3 CNN Economic Companii (P) Alro Slatina îndeplineşte standardele maxime de eficienţă energetică pentru industria aluminiului

(P) Alro Slatina îndeplineşte standardele maxime de eficienţă energetică pentru industria aluminiului

(P) Alro Slatina îndeplineşte standardele maxime de eficienţă energetică pentru industria aluminiului
20 Iun 2014   •   17:49

• Compania a investit peste 100 de milioane de dolari, în 10 ani, pentru reducerea consumului de energie

Producătorul de aluminiu Alro Slatina și-a continuat strategia de investiții într-un mediu dificil și a reusit să-și mențină în funcțiune toate capacitățile de producție, dar și cota de piață, într-un context fragil, în care 11 producători de aluminiu s-au închis, începând cu anul 2003, numai în Europa.

Alro activează pe o piață globală, în care prețul aluminiului este stabilit pe Bursa Metalelor de la Londra, ceea ce a obligat compania să investească, încă de acum 10 ani, în creşterea eficienţei operaţiunilor şi reducerea consumurilor specifice. Prin urmare, Alro a alocat peste 100 de milioane de dolari numai în creşterea eficienţei energetice, în ultimii 10 ani. Compania a reuşit să îşi diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru produsele procesate şi cu peste 90% consumul de gaze naturale.

Consumul direct de electricitate pentru întregul proces de producţie a aluminiului s-a redus cu circa 10%, în perioada amintită, iar cel de gaz, cu circa 30%. Prin finalizarea capacităţii pentru reciclarea deşeurilor de aluminiu, la finalul lui 2013, Alro a reuşit să reducă consumul de energie cu 95% pentru aluminiul produs prin aceasta tehnologie, faţă de procesul de producţie a aluminiului electrolitic.

Pe lângă investiţiile directe în tehnologie, Alro lucrează cu echipa proprie de Cercetare și Dezvoltare pentru îmbunătățirea soluţiilor de obținere a aluminiului care ar putea reduce consumul specific de energie electrică pe tona de aluminiu electrolitic cu minimum 100 kWh.

Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.
Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Alro este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close