Antena 3 CNN Economic Companii (P) Asociaţia Elpis a dotat camerele de joacă a două secții de oncopediatrie din Timişoara şi Cluj-Napoca cu table interactive: “Acești copii şi adolescenţi sunt supereroi”

(P) Asociaţia Elpis a dotat camerele de joacă a două secții de oncopediatrie din Timişoara şi Cluj-Napoca cu table interactive: “Acești copii şi adolescenţi sunt supereroi”

(P) Asociaţia Elpis a dotat camerele de joacă a două secții de oncopediatrie din Timişoara şi Cluj-Napoca cu table interactive: “Acești copii şi adolescenţi sunt supereroi”
19 Dec 2015   •   11:58

Spiritul sărbătorilor de Crăciun a fost transmis la acest sfârşit de an copiilor bolnavi de cancer din două spitale din Timişoara şi Cluj. Prin sprijinul Asociaţiei Elpis, au fost dotate camerele de joacă ale secțiilor de oncopediatrie ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara și ale Institutului Oncologic ”Prof. I. Chiricuță” din Cluj Napoca, unde Asociația Little People România desfășoară un program zilnic de suport psihosocial în beneficiul micuților pacienți, cu două table interactive. Suma totală donată pentru acest proiect a depăşit 3.000 de euro, Asociaţia Elpis beneficiind de sprijinul Sky Group, liderul naţional în producţia şi distribuţia de consumabile pentru imprimante.


În camerele de joacă destinate copiilor din cele două spitale au fost instalate două table interactive, cu ajutorul cărora ei vor putea desfăşura zilnic activităţi terapeutice şi educaţionale. Acest ajutor primit acum în dar le va permite să îşi dezvolte suplimentar abilităţile de comunicare şi relaţionare.

“Pentru un părinte chiar și o răceala este semn de îngrijorare. Un diagnostic specificat pe o fişă de analize unde apare numele copilului tău este zdrobitor. Acești copii si adolescenţi sunt supereroi, deoarece prin forța lor interioară reușesc să lupte cu boala şi tot ei le transmit această putere părinților pentru a lupta împreună. Dacă tehnologia medicală îi ajută şi îi salvează, Asociația Elpis și-a propus să le ofere supereroilor internați în aceste secții acces la tehnologia educativ-creativă pentru a-şi dezvolta suplimentar abilitătile de relaționare, de comunicare şi, mai ales, creativitatea atât de importantă în lupta lor cu ”, a declarat Liliana Ghibea, preşedintele Asociaţiei Elpis.

“Acest sistem inovativ oferă accesul rapid la resurse multimedia şi permite desfăşurarea unor activităţi creative, folosind cele mai noi tendinţe în materie de tehnologie. Aceste table interactive vor aduce mult dinamism şi inovaţie în cadrul activităţilor noastre pe care le realizăm zi de zi alături de copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer. Suntem deosebit de recunoscători Asociaţiei Elpis, care cu spijinul companiei Sky Group, a oferit Asociaţiei Little People Romania drept donaţie două table interactive pentru camerele de joacă din cele două spitale, a declarat psihologul Laura Răducan, din partea Asociaţiei Little People România.

La predarea celor două table au fost prezenţi: Prof. Dr. Margit Serban, Simona Tamas - asistenta sefa, Irina Sarau - psiholog, Laura Jinca - psiholog din partea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu din Timişoara și psihologul Laura Răducan din partea Asociaţiei Little People Romania. Asociaţia Elpis a fost reprezentată de preşedintele Liliana Ghibea şi vicepreşedintele Otilia Bădău.

Asociația Elpis este un proiect al companiei Sky Group, liderul național în producţia si distribuţia de consumabile pentru imprimante, proiect coordonat de psihologul Liliana Ghibea.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close