Antena 3 CNN Economic Companii (P) Mobilier cu suflet

(P) Mobilier cu suflet

(P) Mobilier cu suflet
09 Oct 2013   •   12:46

Asa cum rosul ne face inima sa bata mai tare si accelereaza circulatia sangelui si ritmul respiratiei, albastrul calmeaza si indeamna la relaxare, galbenul emana caldura si portocaliul stimuleaza apetitul in bucatarie sau in dormitor…De multa vreme toate acestea sunt realitati dovedite dupa ce au ramas multa vreme presupuneri sau au fost privite ca si coincidente. Omul este extrem de susceptibil, chiar mai mult decat am crede in plina epoca moderna, la tot ceea ce inseamna influenta exterioara asupra psihicului, fie ca este vorba despre factori usor de sesizat si care au influenta directa, puternica (ex. muzica vs zgomot, parfum vs mirosuri neplacute) sau de cei pe care ne este greu sa ii identificam dar pe care ii resimitim cu siguranta. In ultima vreme, abordarea complexa si din perspectiva 360 a acestei problematici s-a facut simtita si in zona unde ne simtim cel mai bine: caminul propriu.

Daca pana acum o decada cuvinte precum feng-shui, cromoterapie si altele similare fie avea darul de a surprinde interlocutorul, fie il faceau sa zambeasca pe jumatate incurcat, pe jumatate ironic, in zilele noastre sunt concepte luate in serios si pe buna dreptate.

Cine nu s-a simtit nelalocul lui intr-un apartament modern, central si spatios, dar “ca acasa” intr-o mansarda veche, putin inghesuita si pierduta pe stradute mici? Daca v-ati intrebat de ce, secretul celei din urma consta in urmarirea catorva principii de baza in amenajarea locuintei, cu origini mai mult sau mai putin similare. Specialistii considera ca toate caracteristicile unui element de mobilier sau decorativ sunt importanta: amplasare, proportii, material si nu in ultimul rand culoare. Pozitia este relevanta raportat la astre, polii magnetici si relatia energetica intre inanimate dar si cu oamenii, proportiile creeaza armonie in ansamblu iar culorile imbraca totul in emotii permanente. Cine a intrat recent intr-un showroom de mobila, fie el si virtual precum www.vreaumobila.ro, intelege acum probabil mai bine de unde multitudinea de modele, culori si variatiuni pe teme similare. Fiecare locuinta isi are echilibrul sau intern, de la inceput, care trebuie amplificat prin folosirea cu intelepciune a spatiului, si a obiectelor care vor transforma o incapere goala intr-un camin primitor. De aceea, cand aveti in plan cateva mici modificari sau pur si simplu doriti o schimbare totala in locuinta, recomandarea noastra este sa puneti pe lista de coordonate ale proiectului, pe langa mobilier “ieftin, bun si rezistent” si “cu suflet”.

×
Subiecte în articol: mobilier
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close