Antena 3 CNN Economic Companii (P) REVA Simeria oferă servicii complete în domeniul reparațiilor, întreţinerii și construcției de material rulant

(P) REVA Simeria oferă servicii complete în domeniul reparațiilor, întreţinerii și construcției de material rulant

(P) REVA Simeria oferă servicii complete în domeniul reparațiilor, întreţinerii și construcției de material rulant
28 Noi 2014   •   23:07
Principalele servicii pe care le oferă cel mai important reparator de vagoane de marfă din România, REVA Simeria, sunt cele de revizie și reparație a vagoanelor de marfă. Punctul forte al ofertei companiei este că aceste servicii acoperă întreaga gamă de tipuri de reparații, periodice și capitale, atât după prescripțiile românești, cât după standardele germane VPI și după criteriile franceze ale SNCF.
REVA Simeria este singura societate reparatoare autorizată din România și una dintre cele doar nouă unități reparatoare din Europa autorizate de către căile ferate franceze – SNCF. De asemenea, REVA Simeria este prima societate din România autorizată după normele germane, încă din anul 2007, fiind de altfel singura companie de profil care poate executa reviziile complete, inclusiv pentru componentele vagonului. Serviciile companiei acoperă întreaga gamă de vagoane de marfă, respectiv seriile: F, T, U, R, K ,E,S, L, H, dar și vagoanele cisternă, seria Z.

Pentru realizarea reviziilor și reparațiilor, REVA Simeria dispune de ateliere specifice, cabine de sablare, stații de vopsire-uscare, prelucrări mecanice, precum și de laboratoare pentru testare și analiză de tip chimic, metrologic și nedistructiv, standuri de probe şi verificări, tehnologii performante şi personal specializat, pregatit de specialisti din afara Romaniei.

Al doilea serviciu important realizat de către REVA este cel de reparații de componente. Mai precis, acest serviciu presupune repararea osiilor montate, revizii IL, IS1, IS2 pentru osii conform VPI, precum și revizii de tip R, V și G pentru osii SNCF - REVA fiind singura societate din România autorizată să efectueze acest tip de operațiuni. În același timp, compania realizează și reparații de tampoane, boghiuri, arcuri și echipamente de frână. Pentru repararea componentelor, REVA dispune de cabine de curăţare prin sablare (boghiuri şi osii), instalaţii de spălare, strunguri modernizate cu comandă CNC, de mare productivitate, destinate prelucrării profilului de rulare al osiilor montate conform standardului SR EN 13715, echipamente pentru controlul nedistructiv UT şi MT, standuri de probe şi verificări, cabine de vopsire - uscare.

Proiecte inovatoare pentru sistemul feroviar

În completarea serviciilor de reparații și revizii la vagoanele de marfă, are capacitatea tehnologică să construiască și să modernizeze vagoane de marfă din seriile E, L, F, Z.
În acest sens, la fabrica din Simeria au fost realizate câteva proiecte inovatoare pentru sistemul feroviar, precum:
  • Vagonul cisternă de 60 metri cubi, dotat cu instalaţie de încălzire, la care a fost realizată izolaţia termică, ce are rolul de a limita pierderile de căldură pe timpul transportului
  • Vagonul pentru transport autoturisme Laadffoos, realizat prin transformarea și modernizarea cuplului de vagoane tip TD 452 în cuplu de vagoane tip TDT 852 pe 8 osii. Modernizarea acestui cuplu de vagoane constă în echiparea cu pereţi laterali culisanţi din prelată şi acoperiş fix.
  • Reconstrucţia vagonului EAOS, care a constat în realizarea unui nou șasiu și a unei noi cutii, precum și aducerea celorlalte elemente ale vagonului la parametrii inițiali.
  • Vagonul-şcoală, alcătuit din două părţi: cisternă pentru produsele lichide şi pentru gaze lichefiate. Acesta este dotat pe fiecare parte cu echipamentele de siguranță specifice produselor transportate. Vagonul serveşte la efectuarea de exerciții practice de manevrare a echipamentelor cât și la familiarizarea cu acestea.

  • Spre deosebire de alte unități reparatoare din țară, Reva Simeria se remarcă nu doar prin recunoașterile și certificările internaționale, ci și prin cele mai moderne tipuri de instalații tehnologice, fiind unica societate din România care deține echipamentele necesare executării probelor de frână ale vagoanelor în mod automat. De asemenea, Reva este singura fabrică din România care execută pe strunguri cu comandă-program reprofilarea osiilor după profilele obligatorii în toată Europa, și anume S1002 și 1/40, respectând toate condițiile de microclimat necesare unei bune desfășurări a operațiunilor, cu personal instruit și atestat de către cele mai importante autorități din domeniu. Spre exemplu, lăcătușii de frână au fost instruiți printr-un parteneriat cu Universitatea Tehnică Timișoara și apoi cu lectori și specialiști de la KNORR-BREMSE.

    Investiții de peste 10 milioane de euro

    Investițiile pe care acționarii le-au efectuat la REVA Simeria, de la privatizare și până în present, au vizat elementele esențiale ale activității fabricii, pentru a permite companiei să fie competitivă nu doar pe piața internă, ci în tot spațiul european. Realizarea programului investițional a presupus un efort de peste 10 milioane de euro, în urma căruia dotarea tehnică a ajuns la nivel european, iar această dotare, precum și calificarea personalului, au permis obținerea de certificări și autorizări la standarde europene, care au stat la baza contractelor cu clienții din afara țării.

    Politica de investiții a însemnat adaptarea la cerinţele clienților interni şi externi, alinierea la normele europene, creşterea capacităţilor de producţie, modernizarea şi automatizarea utilajelor necesare realizării activităţii de bază, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de mediu, creşterea calităţii produselor oferite, atragerea de clienţi noi în zona reparaţiilor după normele străine, reducerea costurilor de producţie, diversificarea portofoliului de produse oferite, obţinerea certificării europene care asigură recunoaşterea calităţii REVA de furnizor european. Rezultatele acestor eforturi permit companiei sa fie un jucător care țintește piețe externe.

    Rezultatul acestei strategii de tehnologizare a operațiunilor s-a oglindit imediat în calitatea produselor, astfel încât numărul defectelor în termen de garanție a scăzut de la 1.14 % in 2008 la 0.2 % în 2013.



    Perspective de dezvoltare

    REVA Simeria va finaliza în curând proiectarea și montarea unui transbordor de suprafață care va contribui semnificativ la fluidizarea fluxului de reparații și revizii. În plus, dotările care vor fi aduse secțiunii de rotărie vor permite realizarea de reparații IS3 la osii, respectiv reparația osiilor cu înlocuire de elemente precum și construirea de osii noi. Aceste dezvoltări vor lărgi posibilitatea de colaborare cu clienții externi și vor atrage noi clienți.

    Perspectiva pentru piața internă este ca REVA Simeria să-și consolideze poziția de lider în domeniul reparațiilor de vagoane, iar pe plan extern compania dorește să-și dezvolte poziția prin accesarea de piețe noi. Producția pentru export s-a dublat față de anul trecut, obiectivul fiind ca exportul să dețină o pondere tot mai mare, de peste două treimi din activitatea companiei.

    REVA Simeria deține dotări la standarde europene pentru urmărirea principalelor sale direcții strategice. Investițiile realizate până acum și cele propuse pentru viitor au ca scop eficientizarea activității și reducerea costurilor de producție, ceea ce se traduce într-un grad ridicat de satisfacție al clienților.

    ×
    Parteneri
    SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
    x close