Antena 3 CNN Economic Companii Palatul Elysee, implicat în fraudele fiscale de la L'Oreal

Palatul Elysee, implicat în fraudele fiscale de la L'Oreal

Palatul Elysee, implicat în fraudele fiscale de la L'Oreal
25 Iun 2010   •   12:25

Palatul Elysee s-a amestecat în operaţiuni financiare pentru a evita Fiscul. Cel puţin aşa arată înregistrările-pirat dintre moştenitoarea L'Oreal şi consilierii săi, scrie Liberation .

Fiica cele mai înstărite femei din Franţa, Liliane Bettencourt, i-a intentat proces mamei sale prin care îi cere punerea sub tutelă a acesteia pe motiv că risipeşte banii familiei donându-i vechiului ei amic, Francois-Marie Banier.

Fiica lui Bettencourt susţine că Banier este un Don Juan profitor, care a profitat de starea precară a sănătăţii mamei sale şi a deposedat-o de bunuri în valoare de 1 milliard de euro. Liliane Bettencourt, însă, nu este aproape de sărăcie, averea sa fiind evaluată la 10.1 miliarde de euro. Femeia susţine că, prin acest proces, fiica sa vrea să o declare iresponsabilă şi să preia controlului grupului L'Oreal, liderul mondial pe piaţa cosmeticelor şi parfumurilor, pentru a-l vinde companiei Nestle.

Mediapart a dat publicităţii pasaje din convorbirea înregistrată în urmă cu un an dintre un majordom al Lillianei Bettencourt. Înregistrările au ajuns la fiica femeii, iar fata le-a dus la poliţie care a declanşat un adevărat scandal de familie. Discuţiile s-au extins şi în planul afacerilor, ajungând până la preşedintele statului.

Bettencourt a ascuns aproape 80 milioane de euro în conturi bancare elveţiene şi deţine o insulă nedeclarată în Seychelles. Miliardara a donat sume uriaşe de bani partidului UMP al lui Nicolas Sarkozy.

Însă personajul cel mai des întâlnit în înregistrpri este Patrice de Maistre, patronul firmei Clymene, care administreauă firma miliardarei. Acesta spune că e nevoie să aranjeze conturile din Elveţia pentru a deschide unele noi în Singapore, Hong Kong sau Uruguay, totul ca Bettencourt ?să fie liniştită".

Mai mult, pe casete se aude şi numele ministrului Muncii şi fostului ministru al Bugetului, Eric Woerth, un apropiat al preşedintelui Sarkozy şi trezorier din 2003 al partidului.

Înregistrările sugerează intervenţii ale anturajului lui Sarkozy pentu a o ajuta pe Liliane Bettencourt în procesul cu fiica sa legat de donaţii financiare către mai multe nume importante precum Eric Woerth şi Valerie Pecresse.

Foto: gala.fr

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close