Antena 3 CNN Economic Companii Patru milioane de euro amendă pentru trei firme din România care au fixat preţurile ilegal

Patru milioane de euro amendă pentru trei firme din România care au fixat preţurile ilegal

Patru milioane de euro amendă pentru trei firme din România care au fixat preţurile ilegal
Sursa foto: Foto: sfin.ro
28 Apr 2011   •   13:10

Consiliul Concureţei a amendat cu patru milioane de euro companiile Interfruct, Albinuţa Shops şi Profi Rom Food care au stabilit ilegal preţul de vânzare a legumelor şi fructelor comercializate printr-o reţea de supermarketuri, informează Mediafax.

Invetigaţia a fost declanşată în 2009, ulterior autoritatea de concurenţă constantând că cele trei companii au încheiat o înţelegere prin care furnizorul Interfruct stabilea preţurile de vânzare la raft a legumelor şi fructelor. Produsele erau comercializate prin magazinele din reţeaua Profi din Bucureşti, aparţinând detailiştilor Albinuţa Shops şi Profi Rom Food.

"Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă. Practic, prin această înţelegere Albinuţa Shops şi Profi Rom Food nu au avut posibilitatea de a reduce preţurile de revânzare a legumelor şi fructelor, ceea ce ar fi fost în beneficiul consumatorilor", a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Acordul ilegal dintre Interfruct şi Profi s-a derulat pe o perioadă de un an, iar cel dintre Interfruct şi Albinuţa pe o perioadă de 2 ani. Cele două acorduri au avut ca obiect legumele şi fructele proaspete, cu excepţia bananelor.

Consiliul Concureţei a amendat astfel irma Interfruct cu 1,8 milioane lei (aproximativ 400.000 euro), Albinuţa Shops cu 2,6 milioane lei (600.000 euro) şi Profi Rom Food cu 12,3 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

×
Subiecte în articol: Consiliul Concurentei
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close