Antena 3 CNN Economic Companii Peugeot va concedia 6.000 de angajaţi

Peugeot va concedia 6.000 de angajaţi

Peugeot va concedia 6.000 de angajaţi
Sursa foto: peugeot
13 Noi 2009   •   14:30

Producătorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anunţat că trebuie să concedieze 6000 de persoane în Franţa până în 2012, pentru a mări productivitatea. Preşedintele Peugeot, Philippe Varin, a subliniat că reducerea de personal va avea totuşi loc prin neînlocuirea celor care părăsesc compania pe bază de voluntariat.
El a adăugat că Peugeot trebuie să mărească productivitatea, sau producţia unui muncitor pe oră, cu 20 procente, ceea ce ar cere eliminarea a 10 la sută din forţa de muncă, anume 6000 muncitori.
Peugeot a lansat un program de părăsi voluntară a societăţii, în ianuarie. Până la sfârşitul lunii octombrie, numărul de plecări era de 4800.
Varin a declarat că reducerea locurilor de muncă la Peugeot la nivel global, ajunge la circa 13.000. El a prezis că alunecarea pieţei auto europene va fi mai mică de 10 procente anul viitor.
Varin a descris piaţa asiatică ca fiind "principala provocare," adăugând că Asia va fi liderul creşterii pentru piaţa globală în următorii câţiva ani. Producătorul auto a înregistrat o pierdere de 962 milioane de euro în primele şase luni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close