Antena 3 CNN Economic Companii Philip Morris dă Norvegia în judecată pentru că vrea să scadă consumul de tutun

Philip Morris dă Norvegia în judecată pentru că vrea să scadă consumul de tutun

Philip Morris dă Norvegia în judecată pentru că vrea să scadă consumul de tutun
Sursa foto: fumat
10 Mar 2010   •   18:04

Gigantul global pe piaţa tutunului Philip Morris a anunţat că intenţionează să dea în judecată Norvegia în cadrul unei tentative de împiedica aplicarea unei legi introdusă de acest stat ce interzice afişarea ţigărilor în magazine.


"Philip Morris Norway (PMN) va începe procedurile legale pentru a răsturna interdicţia de a afişa produse de tutun în magazine," arăta compania într-un comunicat.
Urmând exemplul Irlandei şi Islandei, Norvegia a interzis pe 1 ianuarie afişarea ţigărilor în magazine pentru a reduce consumul acestor produse.

De altfel, compania americană recunoaşte că interzicerea afişării nu a avut niciun impact asupra reducerii consumului în statele care au implementat aceste măsuri, dar "aceste regelementări împiedică clienţii să vadă gama de produse şi restrânge concurenţa".
În timp ce oficialii norvegieni subliniau că acţiunea companiei demonstrează că guvernul este pe ?calea cea bună?.
?Dacă Philip Morris chiar crede că interdicţia nu reduce consumul de tutun, nu s-ar îngrijora pentru această şege," declara Bjoern-Inge Larsen, şeful Direcţiei de Sănătate.
"Dimpotrivă, cred că acţiunea legală este un indicator că interdicţia va contribui la reducerea consumului de tutun pe termen lung" .
În iunie 2004, Norvegia a devenit al doilea stat din lume, după Irlanda, care a interzis fumatul în locuri publice, inclusiv baruri, restaurante sau cluburi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close