Antena 3 CNN Economic Companii Piloţii British Airways acceptă reducerea salariilor pentru a economisi 26 milioane lire

Piloţii British Airways acceptă reducerea salariilor pentru a economisi 26 milioane lire

Piloţii British Airways acceptă reducerea salariilor pentru a economisi 26 milioane lire
Sursa foto: British Airways
14 Iul 2009   •   11:30

Piloţii British Airways au acceptat o reducere cu 2,6 procente a salariilor ca parte a unui pachet de măsuri menit a duce la economisirea de către companie a 26 milioane de lire sterline.
Asociaţia piloţilor (Balpa) a declarat că membrii săi au votat într-un prcent de peste 90 la sută pentru reducere, ca şi pentru tăierea cu circa 20 procente a unor prime.
Balpa a precizat că prezenţa la vot a fost de 83 procente, rezultatele fiind anunţate înainte de întâlnirea anuală a BA, care se anunţă a fi una dificilă sindicatele pregătind proteste pentru planurile de reducere a costurilor.
Compania aeriană doreşte să elimine mii de locuri de muncă şi să îngheţe salariile pentru doi ani cu scopul de a recupera din pierderile record de 400 milioane de lire şi după o scădere dramatică a călătorilor din pricina recesiunii.

Balpa a precizat că parte a acordului, piloţii vor primi acţiuni în companie, în decurs de trei ani, în valoare de 13 milioane de lire. Pachetul adoptat include şi acceptarea unui reduceri cu 20 procente a unor venituri, ca şi schimbări în cadrul operaţiunilor.
La sfârşitul săptămânii trecute şi ceilalţi membri ai echipajului acceptaseră o reducere de 2,6 procente a salariilor şi îngheţarea lor până în februarie 2011.
Un termen limită pentru eliminarea a 3700 slujbe, îngheţarea salariilor pe doi ani, a trecut fără a se ajunge la un acord, pe 30 iunie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close